ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αρνείται τα πάντα ο 36χρονος με το κατσαβίδι - «Της έσπασα το δάχτυλο κατά λάθος»

Βόλος: Αρνείται τα πάντα ο 36χρονος με το κατσαβίδι - «Της έσπασα το δάχτυλο κατά λάθος»
Ο 36χρονος κατηγορούμενος κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Μαγνησίας.
gegonota.news

Ο 36χρονος από τον Βόλο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κυνηγούσε τη σύντροφό του με ένα κατσαβίδι με σκοπό να την σκοτώσει - Της φώναξε «Θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις» - Σήμερα αρνείται τα πάντα

Αρνείται τα πάντα ο 36χρονος με το κατσαβίδι, που καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για την απόπειρα δολοφονίας της 26χρονης συντρόφου του μπροστά τα έντρομα μάτια του 5χρονου παιδιού τους, στο Βόλο.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ALPHA, ο 36χρονος τόνισε πως «όλη η ιστορία ξεκίνησε για έναν καφέ, όπως ξεκινούσε πάντα ο καβγάς, επειδή δεν της άφησα λεφτά. Το μόνο που έκανα είναι ότι την τράβηξα για να ανοίξω την πόρτα. Με το που την τραβάω για να φύγει, μου δίνει μια σφαλιάρα και με πιάνει από το λαιμό».

Μάλιστα, ο άνδρας έδειξε ένα σημάδι που έχει στον λαιμό και όπως είπε, τρεις μέρες που κοιμάται τσούζει από τον ιδρώτα. «Μπαίνει μέσα στο σαλόνι, ανοίγει τα παράθυρα και αρχίζει να φωνάζει ‘βοήθεια’. Να ακούει η γειτονιά ότι εγώ τη δέρνω εκείνη την ώρα. Το μόνο που της είπα είναι να μην φωνάζει γιατί θα μας ακούσουν οι άλλοι», τόνισε.

Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη

Η 26χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, η ίδια επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν. Επιπλέον, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

241 γυναίκες θύματα βίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας πολύπλευρη κάλυψη, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα της καθημερινότητάς τους.