ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη: Επιστροφή μαθητών στα θρανία χωρίς ρεύμα

Σπάρτη: Επιστροφή μαθητών στα θρανία χωρίς ρεύμα
Νηπιαγωγεία στη Σπάρτη δεν έχουν ρεύμα.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Κομμένο το ρεύμα σε δύο νηπιαγωγεία στη Σπάρτη.

Απίστευτο μοιάζει το γεγονός ότι δύο νηπιαγωγεία στην Σπάρτη βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρισμό. Η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης ήρθε μέσα στο καλοκαίρι. Ο δήμος από τη μεριά του τονίζει πως τα λεφτά που έπρεπε να δώσει τα έδωσε. Το πώς τα διαχειρίστηκαν τα νηπιαγωγεία είναι δική τους ευθύνη.

«Σήμερα το πρωί με πήρανε και οι δύο οι διευθυντές, ότι έχουν κόψει το ρεύμα. Εγώ τους είπα ακριβώς τι έχει γίνει, ότι εγώ έχω καταθέσει τα λεφτά στο λογαριασμό των σχολείων, όπως τα καταθέτω πάντα και στην σωστή ώρα, όταν πρέπει . Δεν έχω αργήσει, άλλωστε τώρα εφόσον τα έχουν κόψει, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει τώρα, γιατί αν είναι απλήρωτοι οι παλιοί λογαριασμοί. Τα λεφτά πάντως έχουν μπει. Σίγουρα έχει ακριβύνει το ρεύμα και το γνωρίζουμε, αλλά άλλο θέμα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ με το ρεύμα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας», δήλωσε ο Βασίλης Μενούτης, πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Δήμου Σπάρτης.

Στην Σπάρτη οι γονείς είναι ανάστατοι, αφού το να μην έχει ρεύμα ένα νηπιαγωγείο σημαίνει πως δεν έχει φωτισμό, δεν έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει κυλικείο και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί τα μέσα που διαθέτουν. Πηγές που μίλησαν στην τηλεόραση του Mega απλά επιβεβαιώσαν πως δεν έχουν ρεύμα.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πήρε τόση έκταση. Πάρα πολύ σοβαρό είναι. Θα διευθετηθεί με τις αρχές και τοπικά. Προκύπτουν έξοδα που δεν έχουν καλυφθεί. Υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί, αλλά όχι για να φτάσουν στη διακοπή ρεύματος», αναφέρουν πηγές του νηπιαγωγείου Σπάρτης.