ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Καρδιοχτύπι για μωρό οκτώ μηνών που κατάπιε μπαλάκι - «Σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα»

Αμαλιάδα: Καρδιοχτύπι για μωρό οκτώ μηνών που κατάπιε μπαλάκι - «Σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα»

Ένα μπαλάκι από παιχνίδι κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα αγοράκι μόλις 8 μηνών στην Αμαλιάδα, ωστόσο χάρη στην άμεση αντίδραση της μητέρας του και στη συνέχεια των γιατρών, το παιδί σώθηκε.

Από αυτό το μπαλάκι τύπου πινγκ- πονγκ κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ένα βρέφος μόλις 8 μηνών στην Αμαλιάδα όταν κατά λάθος το έβαλε στο στόμα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Ο πατέρας του βρέφους μίλησε στο Mega όπου ανέφερε: «Το βρήκε εκεί σ’ ένα άλλο παιχνίδι του άλλου παιδιού, το έβαλε στο στόμα του. Σε δευτερόλεπτα… Η σύζυγος εκεί ήταν δηλαδή, από πάνω του».

«Ήταν θέμα δευτερολέπτων» εξήγησε ο γιατρός που κατάφερε με μια τσιμπίδα να βγάλει από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι μεγέθους 4 εκατοστών.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος, Γενικός γιατρός νοσοκομείου Αμαλιάδας περιγράφει: «Το θέμα ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση. Ήταν ειλικρινά θέμα δευτερολέπτων ούτε καν λεπτών».

Πνιγόταν μπροστά στα ματιά της μητέρας

Όλα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν το 8 μηνών αγοράκι για παιχνίδι πήρε αυτό το κίτρινο μπαλάκι και το έβαλε στο στόμα του. Επιτόπου η μητέρα επιχείρησε να του το πάρει για να μην το καταπιεί.

«Αμέσως προσπάθησε να το βγάλει και από αντίδραση εκεί που πας να το βγάλεις αυτό προσπαθεί να αμυνθεί, να το κρατήσει. Και πήγε πιο κάτω (στο λαιμό) αυτό έγινε».

Το παιδί χάνει σφυγμό. Έντρομη η μητέρα δεν έχασε στιγμή και με τη βοήθεια ενός γείτονα πήγε το παιδί της μέχρι το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο Γενικός γιατρός νοσοκομείου Αμαλιάδας συνέχισε την περιγραφή των κρίσιμων λεπτών: «Οι γονείς πανικόβλητοι ήρθαν στα επείγοντα. Κατάπιε ένα μπαλάκι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Μου το πέταξαν κυριολεκτικά στα χέρια. Ακούγοντας τις φωνές απ’ έξω νόμιζαν ότι το παιδί είχε φύγει. Ότι είχε χαθεί το παιχνίδι».

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στο βρέφος το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπεις ένα 8 μηνών παιδάκι να φεύγει μέσα από τα χέρια σου γνωρίζοντας την αιτία, την βλέπεις μπροστά σου και δεν μπορείς να το σώσεις. Ευτυχώς με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε και σώσαμε το παιδί», τόνισε ο ιατρός.

«Αφού κατάφεραν και έβγαλαν το μπαλάκι από το στόμα του παιδιού, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του. Κάτι που τελικά επετεύχθη», περιέγραψε ο κ. Αντωνόπουλος.

Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε: «Και στους ανθρώπους εδώ αξίζουν χίλια μπράβο. Στο νοσοκομείο έγιναν θυσία οι άνθρωποι. Δεν έχω λόγια δηλαδή».

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου νοσηλεύεται προληπτικά. Το ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά αποφευχθεί.

Ο γιατρός, κ. Αντωνόπουλος μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια σε ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου» και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του μωρού είναι σταθερή, χωρίς να αποπνέει κάποιο κίνδυνο».

Επιπλέον ο γιατρός θέλησε να συγχαρεί και την ομάδα ΔΙΑΣ που συνέβαλε κατά τα μέγιστα για την έγκαιρη και γρήγορη μεταφορά του μωρού στο νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο του Mega

Σχετικές ειδήσεις