ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Κύθηρα - Έληξε η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Κύθηρα - Έληξε η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών
Η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η επιχείρηση του Λιμενικού  στα Κύθηρα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών, μετά το ναυάγιο. Έξι νεκροί ανασύρθηκαν χθες και άλλο δύο σήμερα, με τους συγγενείς να αναγνωρίζουν κάποιους εξ αυτών.

Τα στελέχη του Λιμενικού ανέσυραν δύο σορούς σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους οκτώ. Ακόμα, υπάρχουν 7 αγνοούμενοι, που όμως όσο περνάνε οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για τον εντοπισμό τους.

Τα τελευταία 24ωρα, δύτες του Λιμενικού έχουν «χτενίσει» τον βυθό στο συγκεκριμένο σημείο των Κυθήρων.

Συγγενείς των άτυχων μεταναστών που βρίσκονταν στο σημείο, αναγνώρισαν τρεις από τους νεκρούς.

Πρόκειται για τους μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα, 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις