ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο- Ημαθία: Ο δράστης εξαφανίστηκε για να δικαστεί για πλημμέλημα

Τροχαίο- Ημαθία: Ο δράστης εξαφανίστηκε για να δικαστεί για πλημμέλημα
Τροχαίο στην Ημαθία
emvolos.gr

Να αποφύγει την κακουργηματική δίωξη προσπαθεί ο δράστης που παρέσυρε στον θάνατο την 15χρονη κοπέλα στην Ημαθία

Σε αναζήτηση του 28χρονου που με το αυτοκίνητο του παρέσυρε, σκότωσε και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη 15χρονη κοπέλα στην Ημαθία, εξακολουθούν να βρίσκονται οι αρχές.

Ο δικηγόρος Χριστόφορος Γκλαβένος που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων καθώς από το τροχαίο τραυματίστηκαν σοβαρά και η αδερφή της έφηβης μαζί με τη μητέρα της, μίλησε στο MEGA για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι Αρχές αναμένουν ο δράστης να παραδοθεί γιανα δηλώσει επισήμως τα στοιχεία του.

Ωστόσο ο κ. Γκλαβένος εξήγησε ότι παραμένει άφαντος προκειμένου να δικαστεί για πλημμέλημα.

«Δεν έχει εντοπιστεί από την Αστυνομία εγκαίρως και δεν ανευρέθη η ακριβής ποσότητα αλκοόλ την οποία φέρεται να είχε καταναλώσει, παρόλαυτά αυτό μπορεί να αποδειχθεί και με μάρτυρες. Tο γεγονός ότι διέφυγε ήταν για να αποφύγει την κακουργηματική δίωξη και να διωχθεί με πλημμέλημα, δηλαδή με 5 χρόνια» εξήγησε ο δικηγόρος.

Από την πλευρά της η οικογένεια θα προσπαθήσει, όπως είπε, να αποδείξει ότι το όχημα αυτό ενδεχομένως είναι τεχνικά ανασφαλές. Πρόσθεσε ότι άμεσα θα επισκεφτεί μηχανικός-σύμβουλος της οικογενείας τον τόπο της τραγωδίας

«Στον αέρα πέθανε η Κατερινούλα μου... Την κομμάτιασε»

Συγκλονισμένο παραμένει το οικογενειακό περιβάλλον της 15χρονης στην Ημαθία που βρήκε τραγικό θάνατο στην άσφαλτο, όταν ένας ασυνείδητος οδηγός την παρέσυρε και την εγκατέλειψε.

Η γιαγιά της έφηβης μιλώντας στο STAR ξεσπά και σπαράζει για την απώλεια της εγγονής της: «Το'φαγαν το κορίτσι μου. Την κομμάτιασε την Κατερινούλα μου, την είδα εγώ με τα μάτια μου» λέει με λυγμούς την ώρα που η νύφη της και η άλλη εγγονή της, επίσης θύματα του τροχαίου δίνουν μάχη στο νοσοκομείο για να κρατηθούν στη ζωή.

«Εγώ τα μεγάλωσα. Το ' φαγαν το κορίτσι μου. Αχ η Κατερινούλα μου, η κούκλα μου... Στον αέρα βγήκε η ψυχή της. Με το "μπαμ" που την έκανε, στον αέρα πέθανε... Το κομμάτιασε το παιδί... Το είδα εγώ με τα μάτια μου, σαν το σκυλί ήτανε...», ανέφερε συγκεκριμένα η ηλικιωμένη.

Παρά την καταστροφή που προκάλεσε, ο φερόμενος ως δράστης του δυστυχήματος δεν έχει συλληφθεί ακόμα αν και έχει ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις:

Ημαθία: «Στον αέρα πέθανε η Κατερινούλα μου... Την κομμάτιασε»

Τροχαίο στην Ημαθία: Είχε τσακωθεί με τη γυναίκα του ο 28χρονος οδηγός

Ημαθία: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο