ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο-Πάτρα: Προθεσμία για την 21χρονη– 16 εκρηκτικοί μηχανισμοί

Πολυτεχνείο-Πάτρα: Προθεσμία για την 21χρονη– 16 εκρηκτικοί μηχανισμοί

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία - Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι τέσσερις συλληφθέντες για την συμμετοχή στα χθεσινοβραδινά επεισόδια της Πάτρας, με την ρίψη δεκάδων μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας στον Ανακριτή πήρε η 21χρονη, η οποία μέχρι τότε κρατείται.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και θα δικαστούν στο αυτόφωρο τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί.

Στην 21χρονη έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για κατοχή εκρηκτικών υλών, συμμετοχή σε διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους υπόλοιπους είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν συμμετοχή σε διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας βρίσκονται άτομα συγκεντρωμένα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Δείτε το βίντεο του tempo24.news:

Κατασχέθηκαν 16 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς των Διμοιριών Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών

μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της εξύβρισης και της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και συσκευών εκτόξευσης.

τρεις ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ομάδα ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχοντας - μεγάλος μέρος αυτών - καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κράνη και κουκούλες full face, φέροντας σακίδια πλάτης και ξύλινα ρόπαλα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πλήθος εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών (βόμβες μολότοφ), προκαλώντας εστίες πυρκαγιάς καθώς και υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από την προαναφερόμενη ομάδα ατόμων προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσα στους οποίους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια - Βιασμός 12χρονης: Στη δημοσιότητα στοιχεία συλληφθέντων

Θεσσαλονίκη: Πατέρας ξεσπά για την επίθεση σκύλου στην κόρη του

Αναβολή στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου Χανίων