ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση για έναν γύπα - Τον τύλιξαν με σεντόνι

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση για έναν γύπα - Τον τύλιξαν με σεντόνι
Επιχείρηση για έναν γύπα στο Ρέθυμνο
Kriti360

Οι παρατηρητικοί πολίτες είδαν το άγριο πτηνό να κάθεται στη στέγη ενός σπιτιού.

Η παρουσία ενός γυπαετού αναστάτωσε το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Αρχικά, οι παρατηρητικοί πολίτες είδαν το άγριο πτηνό να κάθεται στη στέγη ενός σπιτιού.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Kriti360, το όρνεο βρέθηκε στο έδαφος όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες μαζί με υπαλλήλους του Δήμου Ρεθύμνου το ακινητοποίησαν στην παραλιακή με τη χρήση ενός σεντονιού.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει τον γύπα από κοντά με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το πουλί έχει πιθανότατα δηλητηριαστεί.

Ο Γιώργης Κτιστάκης, ο οποίος συνεργάζεται ως εθελοντής με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, έχει γνώση των άγριων πτηνών και ασχολείται με την φροντίδα και τη σωτηρία τους στο Ρέθυμνο, σε δηλώσεις του στο GOODnet.gr, εκτιμά πως το πουλί δεν είναι τραυματισμένο από τη στιγμή που έχει πετάξει και καθήσει σε τόσο μεγάλο ύψος.

Η προσέγγιση ενός τέτοιου πτηνού είναι εξαιρετικά δύσκολη και επομένως το καλύτερο ειναι να παρατηρείται, ώστε εάν φύγει να διαπιστωθεί που πάει. Το ζητούμενο είναι να μην τραυματιστεί εάν καταλήξει στο έδαφος ή να μην καταλήξει στην θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Ένας γυπαετός κάθισε πάνω στον τρούλο μικρής εκκλησίας (vid)

Τελευταίο αποδημητικό ταξίδι για σπάνιο ασπροπάρη - Βρέθηκε νεκρός στη Θάσο

Χανιά: Έσωσαν τραυματισμένο γύπα που έπεσε στη θάλασσα (vid)