ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «αμαρτίες», ο ψυχολογικός πόλεμος και τα «δώρα»

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «αμαρτίες», ο ψυχολογικός πόλεμος και τα «δώρα»
Intime News

Κιβωτός του Κόσμου: Δικαστικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει η σοκαριστική κατάθεση του 19χρονου που καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την αναλυτική κατάθεση του νεαρού είναι πολλά και κρίσιμα, ενώ ήδη αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Ένα βασικό ερώτημα αφορά στα ταξίδια που οργάνωνε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Σε ένα από τα ταξίδια αυτά φέρεται να πήρε μαζί του τον 19χρονο, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του. Θα ερευνηθεί εάν αυτό έγινε βάσει πρωτοκόλλου (δηλαδή εάν επιτρεπόταν) ή εάν έγινε για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση του νεαρού.

Επίσης, θα ερευνηθεί εάν ο 19χρονος μετακινούνταν από τη μία δομή στην άλλη ανάλογα με το ένα υπέκυπτε σε εκβιασμούς ή όχι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 19χρονος ξεκίνησε από την Αθήνα, πήγε στο παράρτημα του Βόλου και μετά από εκεί στην Καλαμάτα. Έγιναν όλα αυτά βάσει πρωτοκόλλου; Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναρωτιούνταν εάν οι διαρκείς μετακινήσεις έκαναν καλό στο παιδί.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης τρία άτομα που περιγράφονται ως άνθρωποι «ειδικών αποστολών». Τα άτομα αυτά καταγγέλλονται για σωματικές έρευνες σε παιδιά της Κιβωτού, έλεγχο σε κινητά τηλέφωνα, ξυλοδαρμούς ακόμα και έλεγχο παιδιού εκτός δομής.

Επίσης, στο μεγεθυντικό φακό μπαίνουν καταγγελίες ότι παιδιά από δομή της περιφέρειας σταμάτησαν το σχολείο για να μετακινηθούν σε άλλο παράρτημα του ιδρύματος.

Ένα άλλο βασικό ερώτημα αφορά στη διαχείριση των χρημάτων. Συγκεκριμένα ο 19χρονος αναφέρει στην κατάθεσή του ότι το στέλεχος του είχε αγοράσει κινητό τηλέφωνο αξίας 800 ευρώ, παπούτσια αξίας 180 ευρώ και άλλα δώρα. «Ότι ήθελα το είχα», είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος. Από πού προέρχονταν αυτά τα χρήματα;

Στο μεταξύ, ο 19χρονος περιγράφει ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του. Το στέλεχος της Κιβωτού που καταγγέλλεται για σεξουαλική κακοποίηση φέρεται να είχε βρει δουλειά στον αδερφό του και να παρείχε στέγη στη μητέρα του. Επίσης, φέρεται να του έλεγε ότι δεν πρέπει να κάνει «αμαρτίες» αλλά να υπακούει σε ό,τι του λέει. Το αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός να νιώθει, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την Κιβωτό του Κόσμου.

Σήμερα Δευτέρα θα λάβει χώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητηθεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, για όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται ότι ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Σχετικές ειδήσεις