ΕΛΛΑΔΑ

Από τη συγκομιδή των ελιών... στην παραγωγή λαδιού

Από τη συγκομιδή των ελιών... στην παραγωγή λαδιού
Newsbomb.gr / Μαριάννα Κρασανάκη

Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει εικόνες από τα χωράφια με τα ελαιόδεντρα και το ελαιοτριβείο στην Κρήτη

Η ελιά αποτελεί τη δημοφιλέστερη καλλιέργεια της χώρας μας, από την οποία εδώ και δεκαετίες παράγονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που έχουν υψηλή ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Η συγκομιδή της ελιάς θεωρείται ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας, τόσο για τις επιτραπέζιες ποικιλίες ελιάς, όσο και για την παραγωγή ελαιολάδου.

Οι παραγωγοί ξεκίνησαν το μάζεμα των ελιών, το οποίο αρχίζει από τον Νοέμβριο και αναλόγως τις καιρικές συνθήκες κρατάει μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στη διαδικασία συγκομιδής στην Κρήτη στον νομό Ηρακλείου αλλά και στην παραγωγή λαδιού και σας μεταφέρει εικόνες από τα χωράφια και το ελαιοτριβείο.

Όπως μεταφέρουν οι παραγωγοί η σοδειά φέτος ήταν πολύ καλή ωστόσο η ακρίβεια «χτύπησε» και εκείνους. Τα μηχανήματα για να λειτουργήσουν χρειάζονται καύσιμα, τα οποία είναι αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Επιπλέον φέτος δεν υπήρχαν εργατικά χέρια. Αν και η τιμή στο ημερομίσθιο ήταν 50 με 70 ευρώ όπως κάθε χρονιά αλλά και λίγο περισσότερο οι εργάτες δεν επιθυμούσαν να εργαστούν, γεγονός που έκανε τη συγκομιδή να κρατάει περισσότερες ώρες και να απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube