ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έλεγχοι σε φορολογικούς «παραδείσους»

Κιβωτός του Κόσμου: Έλεγχοι σε φορολογικούς «παραδείσους»
Πατέρας Αντώνιος και Σταματία Λεβέντη επιμένουν στην αθωότητά τους και κάνουν λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση.
ΕΡΤ

Κιβωτός του Κόσμου: Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι από τις ελληνικές Αρχές που επεκτείνουν την έρευνά τους και σε φορολογικούς «παραδείσους». Επιμένει στην αθωότητά του ο πατέρας Αντώνιος. «Τα λεφτά πήγαν όλα στα παιδιά», υποστηρίζει η πρεσβυτέρα.

Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών. Μια ομάδα οκτώ εξειδικευμένων αστυνομικών και δημόσιων ελεγκτών έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία, έχοντας συγκεντρώσει χιλιάδες σελίδες από τα λογιστήρια της Κιβωτού του Κόσμου. Επιπλέον, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει να «σκανάρει» όλες τις δομές και να αναζητά τα απαραίτητα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται να δώσει περισσότερα στην έρευνα, καθώς αναμένονται απαντήσεις από την ΑΑΔΕ και από τις τράπεζες, για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των στελεχών της στο επίμαχο διάστημα των καταγγελιών. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως, όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, το λογιστήριο της ΜΚΟ παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στις Αρχές. Πιθανότατα σε αυτό να έχει συντελέσει και το γεγονός ότι εδώ και μερικά 24ωρα έχει οριστεί νέα διοίκηση, η οποία προφανώς και θέλει να «καθαρίσει» όσο το δυνατό πιο σύντομα ο οργανισμός και να επικεντρωθεί στην προστασία των παιδιών.

Η νέα αποκάλυψη σχετικά με τους οικονομικούς ελέγχους στην Κιβωτό του Κόσμου, πάντως, ήρθε δια στόματος Σταύρου Μπαλάσκα. Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας ανέφερε στο Star ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί τόσο στην Ελβετία όσο και στα νησιά Κέιμαν όπου «ξεψαχνίζονται» offshore εταιρείες έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε σχέση με την Κιβωτό του Κόσμου, τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

Οι τελευταίοι διατείνονται διαρκώς ότι όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και κατασκευασμένες. Όπως μεταδόθηκε από το Star, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και οι δικηγόροι του ήδη αναζητούν πρόσωπα που θα τους στηρίξουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα «επιστρατευτούν» παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στις δομές, για να απαντήσουν στις καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ιδρύματος.

Η πρεσβυτέρα, από την πλευρά της, επιμένει ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται και πως η ίδια και ο σύζυγός της είναι καθαροί. «Δεν φοβάμαι. Είμαστε καθαροί. Τα λεφτά του κόσμου, πήγαν όλα στα παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εδώ είναι το σπίτι μας. Η Κιβωτός είναι το σπίτι μας. Να ψάξουν ό,τι θέλουν. Εμείς θα τους βοηθήσουμε. Όλα είναι στην θέση τους. Δεν πήρα λεφτά από καμία θυρίδα», φέρεται να δηλώνει.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις