ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει το ευρωβαρόμετρο για τη λαθρομετανάστευση

Τι λέει το ευρωβαρόμετρο για τη λαθρομετανάστευση

Αύξηση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ζητά το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο.

Η ειδική έκδοση του ευρωβαρόμετρου, που αφορά στις «εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, οι Έλληνες (89%) και οι Κύπριοι (93%) είναι οι πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζουν περισσότερο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών μελών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Το 32% των Ελλήνων και το 53% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.

Επίσης σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 71% των Ελλήνων και το 84% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Ακόμη, για το 58% των Ελλήνων (60% στην ΕΕ) οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην ΕΕ) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην ΕΕ τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της ΕΕ χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Τέλος, το 63% των Ελλήνων και το 54% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει οικονομική και τεχνική στήριξη στις χώρες εκτός ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.