ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr: Πώς σώθηκε από τύχη ένας 20χρονος - Οι δραματικές στιγμές

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr: Πώς σώθηκε από τύχη ένας 20χρονος - Οι δραματικές στιγμές
Intime News

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη και παρέσυρε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, μίλησαν στο Newsbomb.gr για τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε μέσα στο βαγόνι.

Ασύλληπτη τραγωδία στην περιοχή «Ευαγγελισμός» στα Τέμπη, καθώς επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 85. Ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών διαρκώς μεγαλώνει, ενώ έχει σημάνει γενικός συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δυστυχήματος.

Οι άνθρωποι, ωστόσο, που βίωσαν το συμβάν από μέσα είναι αυτοί που μπορούν να περιγράψουν καλύτερα από τον καθέναν τον τρόμο που έζησαν. Ο 20χρονος Παναγιώτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αποκάλυψε πως έζησε από καθαρή τύχη. Αυτό γιατί χάθηκε κατά την επιβίβαση και παρότι είχε θέση στο βαγόνι 2, κάθισε στο βαγόνι 5. Ο νεαρός ήταν σοκαρισμένος και περιέγραψε τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε στο μοιραίο τρένο.

«Κοιμόμουν και ξαφνικά το τρένο πάτησε απότομα φρένο και όλοι που ήμασταν μέσα στο βαγόνι αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει. Το φρενάρισμα ήταν απότομο, σηκώθηκα όλοι όρθιοι, μια γυναίκα δίπλα μου ήταν μέσα στα αίματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος και μαζί με τους άλλους επιβάτες επιχειρήσαμε να σπάσουμε τα τζάμια για να βγούμε από το βαγόνι γιατί οι πόρτες δεν άνοιγαν. Κάποια στιγμή άνοιξαν οι πόρτες και βγήκαμε. Στάθηκα τυχερός γιατί κανονικά η θέση μου ήταν στο βαγόνι δυο και επειδή χάθηκα βρέθηκα στο βαγόνι πέντε».

«Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στο βαγόνι επικράτησε πανικός. Ήταν γεμάτο καπνό, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα την έκανε δυσκολότερη», είπε επίσης στο Newsbomb.gr ο κ. Πέτρος Βερτζάγιας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, όντας πλέον καλά στην υγεία του.

Οι περισσότερες από τις μαρτυρίες των επιβατών, είναι εξίσου ανατριχιαστικές. Νεαρός επιβάτης έκανε λόγο για ανθρώπους που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα σε βαγόνια, τα οποία, όμως, βρίσκονταν στον αέρα μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

«Νιώσαμε ένα φρενάρισμα, και μετά… το χάος» ανέφερε ένας από τους επιβάτες που επέστρεψε σώος στη Θεσσαλονίκη, με λεωφορείο.

Στο σημείο της άφιξης των λεωφορείων, μάλιστα, οι σκηνές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. Συγγενείς και φίλοι των περίπου 190 επιβατών που επέστρεψαν με λεωφορεία περίμεναν εκεί, έτσι ώστε να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που γλίτωσαν από την ανείπωτη τραγωδία.

Παράλληλα, στο ίδιο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί που συλλέγουν τα στοιχεία των επιβατών, έτσι ώστε να αρχίσει να ξεδιαλύνει το τοπίο για την ταυτότητα των προσώπων που απέφυγαν κάποιον τραυματισμό, όσων νοσηλεύονται και όσων, δυστυχώς, κατέληξαν.