ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Παρουσία του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. κατάβρεξαν με λάστιχο την ηλικιωμένη

Ωρωπός: Παρουσία του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. κατάβρεξαν με λάστιχο την ηλικιωμένη
Κατάβρεξαν με λάστιχο ηλικιωμένη μπροστά σε ΕΛ.ΑΣ. και δήμο στον Ωρωπό

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου, οι δύο διασώστες «έπλυναν» με λάστιχο την ηλικιωμένη που ήταν πάνω σε μια κουβέρτα μπροστά στους αστυνομικούς και άνθρωπο του δήμου στον Ωρωπό

Στην απίστευτη καταγγελία ότι το πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό κατάβρεξε την ηλικιωμένη γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας προχώρησε η δικηγόρος των δύο διασωστών, Βάσω Πανταζή.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1, οι δύο διασώστες «έπλυναν» με λάστιχο την ηλικιωμένη που ήταν πάνω σε μια κουβέρτα μπροστά στους αστυνομικούς και άνθρωπο του δήμου.

Όπως επέμενε η δικηγόρος των διασωστών, το πλήρωμα δεν κατάβρεξε τη γυναίκα αλλά την «έσωσε». Κι αυτό γιατί, όπως επέμενε να λέει, «η γυναίκα ζούσε σε ένα σπίτι - υγειονομική βόμβα». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν μπορούσαν να τη βάλουν μέσα στο ασθενοφόρο γιατί «έπρεπε να την πλύνουν».

Ούτε λόγος φυσικά για το αν η γυναίκα αυτή, που έχει προβλήματα υγείας κρύωνε... Ούτε λόγος ακόμη και για ανθρωπιά, αφού οι εικόνες με τους δύο να την καταβρέχουν με το λάστιχο στην πυλωτή πολυκατοικίας, προκάλεσαν σάλο και οργή. Και φυσικά ΝΤΡΟΠΗ!

Μένει φυσικά να απαντήσει ο δήμαρχος Ωρωπού αν ευσταθούν οι καταγγελίες της δικηγόρου των δύο διασωστών... Κι αυτό γιατί ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιακουμάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, «έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό». O δήμαρχος σχολίασε ότι το ασθενοφόρο είχε κληθεί να παραλάβει την γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, και χωρίς τα ρούχα της, να την πλύνουν με ένα λάστιχο.

Ο κ. Γιασημάκης μας πληροφόρησε ότι «η 69χρονη από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα».

Για το αν η γυναίκα έχει συγγενείς, ο δήμαρχος επεσήμανε πως η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έψαξε να τους βρει, αλλά δυστυχώς η 69χρονη δεν έχει κανέναν.

Ήδη για το θέμα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης κίνησε τις διαδικασίες για την απόλυση του ενός εκ των δύο καθώς είναι υπάλληλος και σε νοσοκομείο με τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Παράλληλα, το υπουργείο, ξεκαθαρίζει πως το περιστατικό αφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο και δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και τις δικές του αρμοδιότητες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Εισαγγελική έρευνα για το πλήρωμα

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις εικόνες ντροπής με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου του να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει. Με παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.