ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Με αυτά που βλέπω θα γίνει ατύχημα» - Τα προφητικά λόγια του ελεγκτή Γιάννη Τζιοβάρα

Γιάννης Τζοβάρας, Τέμπη
Ο ελεγκτής που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη
Social media

Ο 55χρονος ελεγκτής που έχασε τη ζωή του, καθώς ήταν στο πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62 στα Τέμπη, έλεγε στον ξάδερφό του πως δεν λειτουργούν καλά τα πράγματα και κάποια στιγμή θα γίνει ατύχημα.

Έπειτα από 28 χρόνια στον ΟΣΕ και μέσα στα τρένα ως ελεγκτής, ο Γιάννης Τζοβάρας από τη Στυλίδα μπορούσε να «διαβάζει» τα κακώς κείμενα στον σιδηρόδρομο. Αυτά που έβλεπε καθημερινά δεν του άρεσαν και έλεγε στο οικογενειακό του περιβάλλον ότι θα γίνει ζημιά, θα γίνει ατύχημα. Τα λόγια του αποδείχθηκαν προφητικά μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Αυτό ανέφερε ο ξάδελφος του, Θόδωρος Τζοβάρας, μιλώντας στο MEGA. Ο 55χρονος ελεγκτής που έχασε τη ζωή του, καθώς ήταν στο πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62, τού έλεγε πως δεν λειτουργούν καλά τα πράγματα και κάποια στιγμή θα γίνει ατύχημα.

Είχε εστιάσει στο γεγονός πως δεν ήταν καλυμμένες οι θέσεις που απαιτούνταν- περίπου το 1/3- για να βγαίνουν σωστά τα δρομολόγια και έτσι οι ώρες εργασίας ήταν πολλές.

«Δεν ήξερε πότε θα γίνει, αλλά διαισθανόταν ότι κάτι θα γίνει με αυτά που έβλεπε. Γιατί δεν λειτουργούσαν τα πράγματα καλά. Γιατί τα έβλεπε και ήταν πολύ έμπειρος», ανέφερε αρχικά ο ξάδελφός του ελεγκτή Θόδωρος Τζοβάρας.

«Πολλές ώρες εργασίας, πολύ λίγα τα άτομα... Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι θέσεις για να είναι ασφαλές το δρομολόγιο. Από τι απαρτίζεται ακριβώς το δρομολόγιο και οι θέσεις που έχουν, δεν ξέρω, αλλά όταν λείπει το 1/3 από τα άτομα που χρειάζονται, δεν μπορεί να είναι ασφαλές ένα τρένο. Και καμία δουλειά δεν είναι ασφαλής, ούτε γίνεται. Όλα υπολειτουργούν, εγώ αυτό ξέρω», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη: «Θυμάμαι είχε πει, "θα γίνει κάποια ζημιά, κάτι θα γίνει. Τροχαίο. Ένα ατύχημα"».

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη - Λύτρας: «Πολιτικοί προσπαθούν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και τη μεταφέρουν αλλού»

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα φρικτά απομεινάρια του τραγικού δυστυχήματος

Αντώνης Κανάκης: «Συντεχνίες, κόμπλεξ, προσωπικό συμφέρον»