ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα με …βούλευμα ο Εφραίμ

Στην Αθήνα με …βούλευμα ο Εφραίμ

Πράσινο φως στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο άναψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Εφραίμ επιτρέποντας του να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα για διάστημα πέντε ημερών.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» αποφυλακίστηκε με όρους στα τέλη Μαρτίου ύστερα από 3 μήνες εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο κελί «2», όπου σήμερα κρατείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον Εφραίμ σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του ήταν καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Εφραίμ τονιζόταν μεταξύ άλλων ότι: «ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων...».