ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Δρόμος περνάει μέσα από σχολείο - Αίτημα για κατάργηση της οδού

Βόλος: Δρόμος περνάει μέσα από σχολείο - Αίτημα για κατάργηση της οδού
taxydromos.gr

Βόλος: Το προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας έχει χαρακτηριστεί ως δρόμος, με αποτέλεσμα το σχολείο να μην μπορεί να αξιοποιήσει τον χώρο, παρόλο που δεν λειτουργεί. 

 

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό. Προαύλιο σχολείου στον Βόλο είναι χαρακτηρισμένο ως δρόμος και το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως για την αξιοποίηση του.

Το φως της δημοσιότητας είδε η υπόθεση αυτή στον Βόλο, όπου το προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας έχει χαρακτηριστεί ως δρόμος, με αποτέλεσμα το σχολείο να μην μπορεί να αξιοποιήσει τον χώρο, παρόλο που δεν λειτουργεί.

Το παράδοξο αυτό περιστατικό αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν. Ιωνία στον Βόλο, όπου συγκεκριμένα, στο οικοδομικό τετράγωνο 224, που περικλείεται από τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φυτόκου, Καθηγητή Παναγιώτη Βουτσά και Παρασκευοπούλου διέρχεται εγκεκριμένη οδός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr η συγκεκριμένη «εγκεκριμένη οδός» βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για το πίσω μέρος του προαυλίου, όπου λειτουργεί και το Γυμναστήριο του σχολείου.

Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδο 5Χ5 όμως δεν μπορεί λόγω του… δρόμου.

Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες. Σκάμμα που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα. Στο υπόλοιπο τμήμα, το σχολείο θέλει να δημιουργήσει από το 2012- 2013 ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.

Η διευθύντρια του σχολείου Βάσσα Παρασκευά μιλώντας για το παράδοξο που έχουν να αντιμετωπίζουν είπε, «Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν διαμαρτυρίες, γιατί η μπάλα έφευγε, κατέληγε πάνω σε κεραμίδια και οι περίοικοι ενοχλούνταν. Σκεφτήκαμε λοιπόν να οριοθετήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε τέρματα και ετοιμαζόμασταν να τοποθετήσουμε ψηλή προστατευτική σίτα για να μην ξεφεύγει η μπάλα, όταν μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση γιατί η έκταση είναι… δρόμος».

Το σχολείο έχει καταθέσει αίτημα ζητώντας την κατάργηση της οδού που είναι ουσιαστικά τμήμα του σχολικού προαυλίου με στόχο «εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και τον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος τίθεται η σκέψη για κατασκευή μικρού γηπέδου 5Χ5».

Το αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια από τη διεύθυνση του σχολείου και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου…

Το θέμα εξετάζεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεθαύριο, Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι. Η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατάργηση της οδού, προκειμένου να μπορέσει το σχολείο, να αξιοποιήσει τον χώρο του. «Ένα όνειρο 11 ετών δρομολογείται», σχολίασε περιχαρής η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά.

Στην ίδια συνεδρίαση όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, θα γίνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηριστικό έκτασης σε κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για έκταση που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας και σήμερα είναι οικοδομήσιμος αλλά διαμορφωμένος ως πλατεία.

Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο 72 που περικλείεται από τις οδούς Εθνικών Αγώνων, Φυτόκου, Κάδμου και Θράκης.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένο

Βόλος: Κρατούμενος απέδρασε και συνελήφθη στο κέντρο της πόλης

Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες στον Βόλο: Το «έπαιξαν» γιατροί και ζητούσαν 40.000 ευρώ για εγχείρηση