ΕΛΛΑΔΑ

''Πέρασε το τεστ'' ο '' Καλλικράτης

''Πέρασε το τεστ'' ο '' Καλλικράτης
Χωρίς προβλήματα «πέρασε» από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο πρώτος από τους 13 οργανισμούς λειτουργίας του «Καλλικράτη»...

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο πρώτος από τους 13 οργανισμούς λειτουργίας του «Καλλικράτη» και συγκεκριμένα αυτός που αφορά την περιφέρεια της Κρήτης (Νομοί Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων), ωστόσο έγιναν ορισμένες παρατηρήσεις για το βαθμό των υπαλλήλων που μπορούν να καλύψουν τις θέσεις των προϊσταμένων Διευθύνσεων, Τμημάτων κ.λπ.

Οι οργανισμοί λειτουργίας είναι αυτοτελείς για κάθε περιφέρεια της χώρας, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011 να είναι εφικτή η άμεση και εύρυθμη λειτουργία των περιφερειών της χώρας.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 233/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον οργανισμό της περιφέρειας Κρήτης και έκανε ορισμένες μόνο παρατηρήσεις που αφορούν το προσωπικό των νέων περιφερειών και αναλυτικότερα την κάλυψη των θέσεων των προϊσταμένων.

Ειδικότερα, αναφέρει το ΣτΕ πως νόμιμα ορίζεται ότι στις Διευθύνσεις της περιφέρειας προΐστανται υπάλληλοι κλάδων και κατηγοριών Π.Ε. ή Τ.Ε., όπως νόμιμη είναι και η πρόβλεψη ότι στα «Τμήματα των Διευθύνσεων προΐστανται, κατά κανόνα, υπάλληλοι κλάδων των κατηγοριών Π.Ε. ή Τ.Ε., καθώς και ότι σε ορισμένα Τμήματα προΐστανται των ανωτέρω κατηγοριών και εν ελλείψει της κατηγορίας Δ.Ε.».

Ροή Ειδήσεων