ΚΟΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί: Γιατί γευμάτισε με τον Ρότσιλντ σε γνωστό εστιατόριο της Καλιφόρνια

H Aντζελίνα Τζολί
H Aντζελίνα Τζολί
ΑΡ

Η Aντζελίνα Τζολί εμφανίστηκε με τον δισεκατομμυριούχο περιβαλλοντολόγο Ντέιβιντ Μάγιερ ντε Ρότσιλντ σε δημοφιλές εστιατόριο της Καλιφόρνια και όπως ήταν φυσικό οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν. 

 

Η Aντζελίνα Τζολί γευμάτισε με τον περιβαλλοντολόγο Ντέιβιντ Μάγιερ ντε Ρότσιλντ, τον λεγόμενο «γκουρού» του σύγχρονου οικολογικού-περιβαλλοντολογικού παγκοσμίου κινήματος για τη «διάσωση του πλανήτη Γη» και για την «προστασία της φύσης. Σύμφωνα μάλιστα με την Page Six το «ραντεβού» τους διήρκεσε περίπου 3 ώρες.

Η 47χρονη ηθοποιός και ο 44χρονος γόνος της γνωστής επιχειρηματικής δυναστείας των Ρότσιλντ εθεάθησαν να αφήνουν το Nobu στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια την Πέμπτη (24/3). Οι δυο τους φάνηκαν μάλιστα απόλυτα απορροφημένοι στη συζήτηση καθώς κατευθύνονταν προς τα αυτοκίνητά τους.

Η ηθοποιός φορούσε ένα σικ μαύρο φόρεμα με κοψίματα στο πλάι και συνδύασε το look της με μαύρες γόβες και ασορτί γυαλιά ηλίου, ενώ ο συνοδός της εμφανίστηκε χαλαρός με τζιν παντελόνι και μπλε πουκάμισο και σακάκι Στο ίδιο δημοφιλές εστιατόριο βρισκόταν την ίδια ώρα η γνωστή ηθοποιός Έμα Γουότσον.

Οι Ρότσιλντ άρχισαν να ιδρύουν την τραπεζική τους δυναστεία στην Ευρώπη το 1700 και παρέμειναν μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο με την περιουσία τους να ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Η Τζολί συνάντησε τον Ρότσιλντ μήνες αφότου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ρόλο της ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες τον Δεκέμβριο.

Η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε την κίνηση σε ένα δελτίο τύπου εκείνη την εποχή και η Τζολί δήλωσε τότε «ευγνώμων για το προνόμιο και την ευκαιρία που είχα να συνεργαστώ με τόσους πολλούς εξαιρετικούς και αφοσιωμένους αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλους συναδέλφους που κάνουν έργο σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου τα επόμενα χρόνια για να στηρίξω τους πρόσφυγες και άλλους εκτοπισμένους», συνέχισε. «Μετά από 20 χρόνια εργασίας στο σύστημα του ΟΗΕ, αισθάνομαι ότι είναι καιρός να εργαστώ διαφορετικά, να εμπλακώ άμεσα με τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις και να υποστηρίζω το αίτημά τους για λύσεις».

Πηγή κοντά στην ηθοποιό είπε στο PEOPLE ότι η Τζολί «αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες για να αφιερώσει χρόνο στην υποστήριξη ομάδων που ηγούνται εκείνων που πλήττονται πιο άμεσα από τις συγκρούσεις, για να τους βοηθήσει να ενδυναμωθούν και να υψώσουν τη φωνή και την ηγεσία τους». Έχει συνεργαστεί με τοπικούς οργανισμούς όπως το ίδρυμα MJP Foundation στην Καμπότζη, το οποίο ίδρυσε το 2003.

«Θα είναι πιο αποτελεσματική ως αουτσάιντερ», πρόσθεσε η πηγή. «Πάντα ήταν έτσι, πιο κοντά στους ανθρώπους παρά με το σύστημα». Μεταξύ των διαφόρων ανθρωπιστικών προσπαθειών της, η Τζολί είχε συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2001 και διορίστηκε Ειδική Απεσταλμένη το 2012.