ΕΛΛΑΔΑ

Λένα Διβάνη: Από 5 ετών είπα ότι δεν θέλω παιδιά

Λένα Διβάνη
Glomex/ΕΡΤ

«Ήμουν ένα παιδί πολύ παρατηρητικό. Έβλεπα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι. Και οι γονείς μου δεν ήταν ευτυχισμένοι, μάλωναν συνέχεια», ανέφερε η Λένα Διβάνη

Η Λένα Διβάνη μίλησε στο «Στούντιο 4» για τη μάχη που δίνει με την πατριαρχία. «Ήμουν ένα παιδί πολύ παρατηρητικό. Έβλεπα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι. Και οι γονείς μου δεν ήταν ευτυχισμένοι, μάλωναν συνέχεια», ανέφερε η Λένα Διβάνη. Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε: «Άκουγα και το “εάν δεν είχα τα παιδιά…”. Λέω να θυμηθώ να μην παντρευτώ! Το μοναδικό ζευγάρι που ήταν ευτυχισμένο ήταν η κυρία Σουζάνα και ο κ. Αντώνης που δεν είχαν παιδιά, αυτό είχαν επιλέξει. Και έτσι έβαλα από τότε ότι δεν θέλω παιδιά».

Η εξομολήγησή της έγινε αρχικά για τα παιδικά χρόνια που έζησε η Λένα Διβάνη και πώς αυτά τη διαμόρφωσαν στην πορεία της μέχρι σήμερα. «Η μαμά μου στα 21 είχε τρία παιδιά και είχε αυτόν τον καημό, ότι δεν έζησε τα νιάτα της. Στο σπίτι ήμασταν ελεύθεροι να διαλέξουμε. Αν στο σπίτι σε έχουν ελεύθερη, έχει λιγότερη δράση η γειτονιά.

Αδιαφορούσα και αδιαφορώ για το τι θα πει η γειτονιά. Δεν ενδιέφερε ούτε τους γονείς μου η γειτονιά! Οι αδελφές μου έχει το δικό της σχέδιο πράγμα που αποδεικνύει την ελευθερία που είχαμε. Το μοτίβο δεν είναι ίδιο. Έχουν παντρευτεί, έχουν κάνει παιδιά».