ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό τμήμα σας με ένα κλικ

Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό τμήμα σας με ένα κλικ
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Πού ψηφίζω: Με ένα κλικ βρείτε το εκλογικό σας κέντρο για να ψηφίσετε στις Εκλογές 2023.

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι κάλπες, έτσι ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν στις Εκλογές 2023. Το ερώτημα «πού ψηφίζω» είναι το πιο διαδεδομένο αυτές τις ημέρες και η απάντηση δίνεται εύκολα και γρήγορα, απλά και μόνο με ένα κλικ.

Η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών στο mpp.ypes.gov.gr, δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μέσα από το mpp.ypes.gov.gr, ο πολίτης εισάγει τα στοιχεία του και έτσι βρίσκει επακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές 2023.

Ακόμα και αν ο πολίτης δεν θυμάται τον ειδικό εκλογικό αριθμό του, συμπληρώνοντας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός θα του επιστραφούν επακριβώς όλα τα αποτελέσματα. Έτσι, με μερικά κλικ πληροφορείται κανείς και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό αλλά και τον κωδικό του Εκλογικού Διαμερίσματος. Το Εκλογικό Τμήμα αναγράφεται λεπτομερώς και μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα να το βρει κανείς και στον χάρτη πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Συνολικά τα Εκλογικά Τμήματα για τις Εκλογές 2023 είναι 21.628 και έχουν γνωστοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Τα βασικά Εκλογικά Τμήματα είναι 21.197, ενώ τα Εκλογικά Τμήματα για τους Ετεροδημότες είναι 332. Σε αυτά, προστίθενται και τα 99 Εκλογικά Τμήματα εκτός Ελλάδας, τα οποία λειτουργούν έτσι ώστε να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023