ΕΛΛΑΔΑ

Σφακιά: «Μέσα σε 5 λεπτά πέθανε από ηλεκτροπληξία ο Νίκος» - Τι είπε ο θείος του 25χρονου

Σφακιά, θάνατος
Cretapost.gr

Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία στο Φραγκοκάστελλο, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής - Διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά και κατέληξε

Ο θάνατος του 25χρονου Νικολοιύ από τα Σφακιά έχει προκαλέσει θλίψη σε όλους. Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία στο Φραγκοκάστελλο, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Χτυπήθηκε από κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Σφακίων, όπου δυστυχώς κατέληξε.

«Το παιδί μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και θείος του 25χρονου Νίκου Καγιαδάκη, που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης χθες το βράδυ στο Φραγκοκάστελλο.

Αποχαιρετισμός με μαντινάδα

Η Ένωση Απανταχού Σφακιανών εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του 25χρονου μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση αναφέρει:
«Μαύρο πέπλο σκεπάζει τα Σφακιά τη σημερινή ημέρα.

Ο 25χρονος που ζούσε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελλο, έφευγε από γλέντι αρραβώνων όταν σταμάτησε έξω από το χωριό και έριξε ο ίδιος άσκοπους πυροβολισμούς.

Για τον θάνατο του συνεπαρχιώτη μας Νίκου Καγιαδάκη, του Παναγιώτη και της Άννας, νέου που κοσμούσε τον τόπο καταγωγής του, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και νάχει καλοστρατιά στη γειτονιά των αγγέλων.Ας είναι ελαφρύ το Σφακιανό χώμα που θα σε δεχτεί στην αγκαλιά του..

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου στις πέντε το απόγευμα, στο κοιμητήριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στα Νομικιανά.

Παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει στην οικογένεια του Νίκου και ο δήμος Σφακίων μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση:

Συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι μπροστά στο τραγικό χαμό του αγαπημένου μας παιδιού, Νίκου Καγιαδάκη, δηλώνουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η τραγική απώλεια ενός λαμπρού νέου μας, μας συγκλονίζει βαθιά!

Ας είναι ελαφρύ το σφακιανό χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αντί στεφάνου εκ μέρους του Δήμου Σφακίων θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Κ.Υ Σφακίων.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων.

Με μια συγκινητική μαντινάδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και η ένωση Σφακιανών του νομού Χανίων στην οικογένεια του 25χρονου Νίκου.

Ακολουθεί η συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Γιαντα ‘ναι μαύρα τα βουνά και στέκουν βουρκωμένα,
ουτ’ άνεμος τα πολεμά ούτε βροχή τα δέρνει,
μόνο διαβένει ο Χάροντας και σέρνει αποθαμένους,
σέρνει τσοι νιους από μπροστά…»
Η Ένωση Σφακιανών Ν. Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Νίκου Καγιαδάκη που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας..
Καλό ταξίδι Νίκο..»

Τι έλεγε στο Newsbomb.gr ο θείος του 25χρονου από τα Σφακιά

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάναος ενός νέου 25 ετών στα Σφακιά, ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης το βράδυ της Κυριακής στο Φραγκοκάστελλο.

Ο δήμαρχος Σφακίων Χιωτάκης Μανούσος μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε τις στιγμές που το γλέντι αρραβώνων, μετατράπηκε σε τραγωδία. Ο 25χρονος Νίκος, μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς του γλεντούσαν στο Φραγκοκάστελο Σφακίων. Λίγη ώρα μετά τη 1:00 τα ξημερώματα, ο Νίκος αποχώρησε από το γλέντι και βγαίνοντας από το χωριό σταμάτησε κι έριξε δύο μπαλωθιές στον αέρα.

Από τους πυροβολισμούς, το καλώδιο υπερυψηλής τάσης που υπήρχε στο σημείο κόπηκε, έπεσε στο έδαφος και τα πεσμένα κλαδιά έπιασαν αμέσως φωτιά. Ο 25χρονος Νίκος προσπάθησε να ρίξει νερό για να σβήσει γρήγορα την εστία, όμως, αυτό ήταν και το μοιραίο βήμα όπως φαίνεται. Ο 25χρονος φέρεται να πάτησε ένα καλώδιο, με αποτέλεσμα να «κεραυνοβοληθεί».

«Δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό, το φαινόμενο με τις μπαλωθιές είναι σύνηθες στην Κρήτη. Τα παιδιά βρισκόντουσαν σε έναν αρραβώνα, έφυγαν από εκεί την Κυριακή το βράδυ στις 12, δεν είδε το καλώδιο έπεσε το καλώδιο και έγινε το συμβάν», είπε ο δήμαρχος Σφακίων Χιωτάκης Μανούσος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Έπεσαν δύο πυροβολισμοί ήταν πάνω στο καλώδιο, έπεσε το καλώδιο κάτω πήραν φωτιά τα χόρτα που ήταν από κάτω, ο 25χρονος πέταξε νερό με ένα μπουκάλι για να το σβήσει, τότε πάτησε με το πόδι του το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία», συμπλήρωσε.

Η ηλεκτροπληξία αποδείχθηκε θανατηφόρα, καθώς ο 25χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Σφακίων, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 25χρονου Νίκου Καγιαδάκη. Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον άτυχο νέο στις 5μμ το απόγευμα στο κοιμητήριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στα Νομικιανά.

«Η κατάσταση είναι δραμματική, οι γονείς του και ο αδερφός του είναι πολύ στεναχωρημένοι. Η κηδεία έγινε χθες στις 17:00, είναι όλοι “βυθισμένοι” στη θλίψη. Ήταν ένα καλό παιδί, είχε αρραβωνιαστεί, είχε και πολλούς φίλους», ανέφερε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr.

Αποχαιρετούν τον 25χρονο με μηνύματα στα social media

Τον ανείπωτο πόνο τους για τον 25χρονο Νίκο που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης εκφράζουν μέσω Facebook συγγενείς και φίλοι του νεαρού.

Ένωση Των Απανταχού Σφακιανών: «Μαύρο πέπλο σκεπάζει τα Σφακιά»

Η Ένωση Των Απανταχού Σφακιανών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού μέσω ανάρτησης στο Facebook γράφοντας:

«Μαύρο πέπλο σκεπάζει τα Σφακιά τη σημερινή ημέρα. Πληροφορημένοι τον τραγικό και αναπάντεχο θάνατο του συνεπαρχιώτη μας Νίκου Καγιαδάκη του Παναγιώτη και της Άννας Ενός νέου πρέπεια για τον τόπο καταγωγής του. Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ένωσης μας εκφράζουμε σύσσωμη τα θερμότατα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και να ‘χει καλό στρατιά στη γειτονιά των αγγέλων. Ας είναι ελαφρύ το Σφακιανό χώμα που θα σε δεχτεί στην αγκαλιά του».