ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο με σκάφος στο Αιγαίο - Εξέπεμψε SOS αλλά αγνοείται ο επιβάτης

Νέο επεισόδιο με σκάφος στο Αιγαίο - Εξέπεμψε SOS αλλά αγνοείται ο επιβάτης

Αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό για τους Τούρκους που κάνουν «παιχνίδια» με NAVTEX

Με δυσκολίες ξεκίνησε σήμερα η μέρα, 6 Ιουνίου 2023 και συγκεκριμένα στις 06:50 οπότε και σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα,αγότου ένα πλοίο εξέπεμψε SOS στην περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά του Άη Στράτη στο Αιγαίο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και επιχείρηση διάσωσης.

Ειδικότερα, στο σημείο έφτασαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο άνδρας δυστυχώς που εξέπεμψε το σήμερα κινδύνου δε βρέθηκε, παραμόνο το σκάφος, το οποίο ρυμουλκύθηκε προς τον Άγιο Ευστράτιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, την ίδια ώρα η Τουρκία, δίνοντας συνέχεια στο επεισόδιο της Παρασκευής, εξέδωσε NAVTEX για τη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, δεσμεύοντας μια ολόκληρη περιοχή.

Μάλιστα, η τουρκική NAVTEX αναφερόταν στο πλοίο Νηριίδα, ελληνικής σημαίας, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου με αποτέλεσμα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να σπεύσουν και εκείνα στο σημείο.

Επιπλέον, μέσω της Γενικής Ναυτικής Διεύθυνσης του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η τουρκική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα - με αφορμή το περιστατικό - χάρτη με τον οποίο επαναφέρουν το ζήτημα του 25ου μεσημβρινού, διχοτομώντας πρακτικά το Αιγαίο.

Ο αγνοούμενος , πάντως, φαίνει πως είναι Αμερικανός υπήκοος. Το σκάφος είχε σαλπάρει από μαρίνα της Καλαμαριάς με προορισμό λιμάνι στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις