ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αταλάντη: «Φυσιολογική δραστηριότητα» λέει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Σκορδίλης

Σεισμός στην Αταλάντη: «Φυσιολογική δραστηριότητα» λέει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Σκορδίλης
Ο σεισμός ήταν σύντομος σε διάρκεια αλλά έγινε αισθητός στους κατοίκους αρκετών περιοχών.
Φωτογραφία Αρχείου

Νέος σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής - Αν και ήταν σύντομος σε διάρκεια έγινε αισθητός στους κατοίκους αρκετών περιοχών - Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία στην Αταλάντη 

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη 01:29, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 15 χλμ. βόρεια - βορειοδυτικά της Λειβαδιάς και 100 χλμ. βόρεια των Αθηνών,, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη (8/6) στην Αταλάντη, ο οποίος επίσης έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί μικρού μεγέθους στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, στο Newsbomb.gr, η συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία στην περιοχή δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης, που είχε δώσει μεγάλο σεισμό τον 19ο αιώνα, αλλά με το ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης, και δεν εμπνέει ανησυχία.

«Η νέα σεισμική δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα του πρώτου σεισμού των 4,8 κλίμακας. Η δραστηριότητα εξακολουθεί να είναι εκεί που ήταν, είναι ένας χώρος γύρω στα 5 χλμ, δεν έχει αλλάξει κάτι. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», ανέφερε ο κ. Μανώλης Σκορδίλης στο Newsbomb.gr.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης

3,7 από το Γεωδυναμικό

Σημειώνεται ότι η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ, και επίκεντρο 10 χλμ. νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Σχετικές ειδήσεις