ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Δεν έχουν λάβει επίδομα στέγασης από το 2022 γιατροί και καθηγητές

Μύκονος

 Το ιατρικό προσωπικό Μυκόνου δεν λαμβάνει επίδομα στέγασης από το 2022, ενώ δωμάτια που χτίστηκαν από δωρεά για τη διαμονή τους παραμένουν κλειστά λόγω... γραφειοκρατίας.

Έντονη απορία προκαλεί το γεγονός ότι από το 2022 δεν έχει δοθεί ένα επίδομα στέγασης για το προσωπικό που καταφθάνει στη Μύκονο για να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού, αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό.

Χωρίς το επίδομα αυτό δύσκολα μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις διαβίωσης του νησιού.

Μάλιστα, είναι αυτό το «πάγωμα» που προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι ο δήμος Μυκόνου ήταν από τους πρώτους που έδωσε τέτοιο επίδομα σε καθηγητές, σώματα ασφαλείας κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα ανέρχεται στα 500 ευρώ - και αποτελούσε μία μεγάλη βοήθεια ή ακόμα και κίνητρο για αρκετούς.

Όλα δείχνουν πως το επίδομα «έχει παγώσει» λόγω.. γραφειοκρατίας.

Βέβαια, λόγω γραφεικρατίας συμβαίνει στο νησί και κάτι ακόμα τραγικό που σχετίζται με τη διαμονή του προσωπικού και έρχεται συχνά στην επιφάνεια ως ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα.

Λόγος γίνεται για τα δωμάτια που έχουν χτιστεί από δωρητή πάνω από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και προορίζονται για το ιατρικό προσωπικό.

Μάλιστα, τα δωμάτια αυτά, που είναι περίπου 10, τα είχε φτιάξει ως δωρεά γνωστή οικογένεια της Μυκόνου πριν 1,5 χρόνο. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να μείνει το προσωπικό του κέντρου υγείας ως τώρα.

Σχετικές ειδήσεις