ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Πύλος: «Οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα» - Πώς έγινε η τραγωδία

Ναυάγιο Πύλος: «Οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα» - Πώς έγινε η τραγωδία
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο οι περισσότεροι μετανάστες. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου το πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου ήταν υπερφορτωμένο

Στους 79 ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Ιουνίου.

Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 104, ωστόσο οι αρχές κάνουν λόγο για πάνω από 400 επιβάτες στο πλοίο ενώ οι μετανάστες αναφέρουν ότι ήταν από 500 μέχρι 700 άτομα.

Ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για ένα υπερφορτωμένο πλοίο με στοιβαγμένους ανθρώπους.

«Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο», ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξίου.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μοιραίο ναυάγιο ο Εκπρόσωπος Τύπος του Λιμενικού είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος.