ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα μετά την «οδύσσεια» 6χρονου για μία αξονική

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα μετά την «οδύσσεια» 6χρονου για μία αξονική

Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την «οδύσσεια» του 6χρονου, ο οποίος περιφερόταν επί ώρες τραυματισμένος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει αξονική τομογραφία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, σύμφωνα με το Grtimes έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος που κυρίως αφορά τις ευθύνες του δημοσίου νοσοκομείου όπου διακομίστηκε το παιδί.

Η «Οδύσσεια»

Η ατέλειωτη ταλαιπωρία του 6χρονου παιδί ξεκίνησε όταν έπεσε με το πατίνι του.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αυτί. Μαζί με τους γονείς του περιφέρονταν για τρεις ολόκληρες ώρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να βρουν έναν αξονικό τομογράφο.

Περιγράφοντας την ταλαιπωρία τους, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι το παιδί χτύπησε την Κυριακή και μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Στη συνέχεια, αποφάσισαν οι γιατροί να πάνε το παιδί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

«Τραβήξαμε μια "οδύσσεια". Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», είπε ο πατέρας του παιδιού.