ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεση στη Χαλκιδική: «Coming soon», έγραφαν στα Σκόπια για τον 39χρονο - Έψαχνε καταφύγιο

Εκτέλεση στη Χαλκιδική: «Coming soon», έγραφαν στα Σκόπια για τον 39χρονο - Έψαχνε καταφύγιο
Eurokinissi

Χαλκιδική: Σκοπιανός επιχειρηματίας ο 39χρονος που εκτελέστηκε με 19 σφαίρες από τους κουκουλοφόρους

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κουκουλοφόρων δραστών που εκτέλεσαν με 19 σφαίρες τον 39χρονο επιχειρηματία από τα Σκόπια με το παρατσούκλι «Oki» και τραυμάτισαν τον 45χρονο συνεργάτη του.

Οι Αρχές εικάζουν πως οι δράστες έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, με πιθανούς προορισμούς τα Σκόπια, τη Βουλγαρία ή την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης της ΕΡΤ, ο 39χρονος, που ασχολούταν με τα καζίνο και το εμπόριο αλκοολούχων ποτών, ενώ είχε «άκρες» και στην κυβέρνηση των Σκοπίων, καθόταν στην αυλή της ενοικιαζόμενης βίλας και δίπλα του βρισκόταν ο 45χρονος που τραυματίστηκε, καθώς και άλλος ένας άνδρας και δύο γυναίκες (η μια ήταν, πιθανότατα, η σύντροφος του «Oki») που δεν έπαθαν το παραμικρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές ενημερώθηκαν από περιοίκους που άκουσαν τους πυροβολισμούς και κάλεσαν στο «112».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών που δρουν στα Σκόπια,. Σε ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας είχαν αναρτηθεί, με διαφορά ωρών, δύο φωτογραφίες του 39χρονου (ηγετικό στέλεχος της μιας συμμορίας) να βρίσκεται δίπλα σε μια παρέα ανδρών, οι οποίοι είχαν στα κεφάλια τους ένα κόκκινο «Χ». Στην πρώτη φωτογραφία στο κεφάλι του 39χρονου υπήρχε η φράση «cooming soon» και στη δεύτερη είχε αντικατασταθεί επίσης από ενα κόκκινο «Χ».

Ο 39χρονος, που δολοφονήθηκε με 32αρι πιστόλι, γνώριζε ότι απειλείται και είχε ψάξει καταφύγιο στη χώρα μας, ενώ σήμερα θα έκανε «check out» από την ενοικιαζόμενη βίλα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο επόμενος προορισμός του. Όσο για τον 42χρονο αυτός παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου μετά τα τραύματα στο χέρι από τις σφαίρες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αντιπαλότητας των δύο συμμοριών, τον Μάρτιο είχαν εκτελεστεί με 40 σφαίρες σε μπαρ των Σκοπίων δύο άμεσοι συνεργάτες του «Oki», ενώ ο ίδιος είχε γλιτώσει επειδή μόλις εκείνη τη στιγμή έφτανε στο μπαρ. Ένα μήνα μετά, ένας Σκοπιανός εκτελέστηκε στο Κόσοβο, πιθανόν σαν αντίποινα για το μακελειό στο μπαρ των Σκοπιών, καθώς σε ανεπίσημη βάση, θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία των συνεργατών του «Oki».

Σχετικές ειδήσεις