ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»
INTIME

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πάνακτο Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης στους κατοίκους της περιοχής εστάλει μήνυμα από 11 προκειμένου να είναι σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μαίνεται η φωτιά στον Κουβαρά: Mηνύματα 112 για εκκένωση από Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, καίγονται σπίτια

Τρεις μεγάλες περιοχές εκκενώθηκαν έπειτα από νέο μήνυμα του 112 εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στον Κουβαρά της Αττικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, προς την Παλαιά Φώκαια.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά. Στις περιοχές αυτές διαμένουν περισσότεροι από 17.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων και 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.