ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σπάρτη: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Πυργί

Φωτιά στη Σπάρτη: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Πυργί

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην περιοχή Πυργί Σπάρτης

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι και μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Πυργί Σπάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ που μέσα στις εστίες φωτιάς φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται, έχει τέσσερα μέτωπα μέσα σε δασική δύσβατη περιοχή σε απόσταση 2 χλμ. από τον οικισμό Δαφνί που όμως προς στιγμήν δεν κινδυνεύει.

Για πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, τονίζοντας πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς καθώς φλόγες ξεπηδούν από παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χλμ. στην οποία θα επιχειρούν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας έξι εναέρια μέσα, ενώ συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επί τόπου και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητα Δάφνι που είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Ευρώτα.