ΕΛΛΑΔΑ

Με τιμές στα 2 ευρώ βενζίνη η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Με τιμές στα 2 ευρώ βενζίνη η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Καύσιμα: Όλο και περισσότερο πλησιάζει τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης, ενώ έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε περιοχές της Ελλάδας και στη νησιωτική χώρα.

Με τους αδειούχους του καλοκαιριού είτε να βρίσκονται σε έναν παραθεριστικό προορισμό είτε να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, οι τιμές της βενζίνης έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, αγγίζοντας τα 2 ευρώ το λίτρο. Αυτό σημαίνει όσοι βρίσκονται σε διακοπές είτε ετοιμάζονται να φύγουν θα επωμιστούν ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τις μετακινήσεις τους. Σημειώνεται πως το μήνα Ιούλιο η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 4,25%

Κύριος λόγος της αύξησης είνα η αύξηση του πετρελαίου κατά 10 δολάρια σε μία εβδομάδα από τα 75 στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ συμβάλλει και η υψηλή ζήτηση που διαμορφώθηκε τον Ιούλιο.

Ενδεικτικό είναι πως η μέση τιμή στις 30 Ιουλίου ήταν 1,942 ευρώ. Η μέση πανελλαδική τιμή άγγιζε τα 1,926 ευρώ το λίτρο, από 1,867 που βρισκόταν στις αρχές Ιουλίου.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η τιμή ξεπέρασε τα 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα: Κυκλάδες: 2,169, Δωδεκάνησα: 2,065, Λευκάδα: 2,03

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις μέσα στην εβδομάδα καθώς τα αποθέματα που είχαν προμηθευτουν λιγοστεύουν και εκτιμάται πως κατά τον Δεκαπενταύγοστο θα σημειώσει νέα άνοδο.