ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ένταση Μητσοτάκη με Φάμελλο και Βελόπουλο - «Μην μου υψώνετε τη φωνή, λέτε σαχλαμάρες»

Βουλή: Ένταση Μητσοτάκη με Φάμελλο και Βελόπουλο - «Μην μου υψώνετε τη φωνή, λέτε σαχλαμάρες»
eurokinissi

«Άναψαν τα αίματα» στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκης να απευθύνεται με αυστηρό ύφος στον  Σωκράτη Φάμελλο και τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση που διεξάγεται για τις δασικές πυρκαγιές.

Την ώρα λοίπον που ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε τη δευτερολογία του, αποκρίθηκε με αυστηρό ύφος προς τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Γίνονται λάθη; Γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές; Γίνονται λάθη; Μην μου υψώνετε εμένα τη φωνή», είπε προς τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν γίνονται λάθη, ξέρετε, βαραίνουν την πυροσβεστική. Αυτή που έρχεστε εδώ και αποθεώνετε, αλλά μετά κατηγορείτε για λάθη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η φωτιά καίει επί 13 ημέρες, γιατί δυστυχώς έγινε μία Mega φωτιά και με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια θα σβήσει», ανέφερε στη συνέχεια.

«Όσοι βρέθηκαν μέσα στη Δαδιά, βρέθηκαν γιατί αγνόησαν ένα μήνυμα από το 112 σε δύο γλώσσες ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Άρα θα πρέπει να δούμε κάτι άλλο. Ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε στις ΜΚΟ που λένε ότι έχουν εικόνα. Έχουν εικόνα για το τι γίνεται μέσα στο δάσος. Αλλά δεν φρόντισαν να μην καούν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Έπειτα απάντησε και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, με εμφανή έντααση:

«Να προσέχετε το λεξιλόγιό σας. Είστε κι εσείς και τα άλλα κομματίδια της ίδιας κατεύθυνσης, διακινητές των πιο θλιβερών θεωριών συνομωσίας. Έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο, λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει και όταν σας απαντάμε, εκνευρίζεστε κιόλας. Δεν θα είστε άλλο στο απυρόβλητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.