ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνιώδεις προσπάθειες εκκένωσης του χωριού Κόμμα στη Λαμία

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνιώδεις προσπάθειες εκκένωσης του χωριού Κόμμα στη Λαμία
EUROKINISSI.

Υπό τον φόβο του Σπερχειού ποταμού, καθώς από τη δυτική Φθιώτιδα έρχεται μεγάλος όγκος νερού.

Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα από την Τρίτη (05/09), προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε Μαγνησία και Θεσσαλία. Το βλέμμα στραμμένο στο Σπερχειό ποταμό έχουν κάτοικοι και αρχές στη Λαμία, καθώς από τη δυτική Φθιώτιδα έρχεται μεγάλος όγκος νερού. Πριν από λίγο, στο 21ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου ξεχείλισε το ποτάμι στην πορεία προς την Λαμία και τη θάλασσα και έχει καλύψει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ήδη έχει εκκινήσει η προληπτική εκκένωση στο χωριό Κόμμα, 6 χιλιόμετρα νότια της Λαμίας, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι κάτοικοι του χωριού είτε πηγαίνουν σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Λαμία, είτε αποφασίζουν να μείνουν σε ψηλότερα σπίτια, δίχως να επιδεικνύουν διάθεση να απομακρυνθούν.

Παρ’ ότι το «112» ζητά να απομακρυνθούν προς τη Λαμία και ήδη ο Δήμος έχει δημιουργήσει χώρο φιλοξενίας για εκείνους στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, αρνούνται να απομακρυνθούν. Όλα τα ξενοδοχεία στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτα λόγω της φιλοξενίας του Ράλι Ακρόπολις. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένας άλλος χώρος στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου γι’ αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ τους, με ασφάλεια.

Ο κύριος όγκος του νερού αναμένεται περίπου σε τρεις ώρες στην περιοχή. Τότε θα κριθεί αν θα αντέξει το ποτάμι ή όχι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων. Ταυτόχρονα, υπάρχει μία ύφεση στην κακοκαιρία μέσα στην πόλη της Λαμίας, η οποία αρχίζει, πλέον, να μέτρα τις πληγές της.

Αποκαθίσταται σιγά – σιγά η κυκλοφορία μέσα στην πόλη, ενώ, εκατοντάδες σπίτια και υπόγεια παραμένουν πλημμυρισμένα, με την Πυροσβεστική να τρέχει από σπίτι σε σπίτι για την άντληση των υδάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν γίνει παρεμβάσεις από μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, έχουν αποκατασταθεί λειτουργικά οι δρόμοι και η πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Όμως, σε αρκετά σημεία έχουν μετακινηθεί τεράστιοι όγκοι χώματος και φερτών υλικών, που χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν αυτή την ώρα να τούς απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου έχει διακοπεί, καθώς υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία. Η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού εξελίσσεται με δυσκολία, αφού αποκαθίσταται το ένα μετά το άλλο τα σημεία που είχαν αποκλεισθεί προηγουμένως. Στον δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, εντοπίζονται προβλήματα με τεράστιους όγκους μπαζών που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Σχετικές ειδήσεις