ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Αυτό είναι το ματωμένο σκίτσο του Αρκά για τον Αντώνη Καργιώτη

Αντώνης Καργιώτης
ΑΡΚΑΣ

Ο Αρκάς, στο σκίτσο του, δείχνει το πλοίο Blue Horizon να φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά και έχει βάψει τη θάλασσα με το αίμα του Αντώνη Καργιώτη

Τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, που ήθελε μόνο να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon, αποτυπώνει με τον δικό του τρόπο ο Αρκάς.

Τον Αντώνη Καργιώτη τον έσπρωξαν από το πλοίο Blue Horizon μέλη του πληρώματος και αυτό είναι ξεκάθαρο από τα βίντεο που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο. Ο Αρκάς, στο σκίτσο του, δείχνει το πλοίο να φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά και έχει βάψει τη θάλασσα με το αίμα του Αντώνη Καργιώτη.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις συλληφθέντες θα απολογηθούν για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη το Σάββατο, καθώς το βράδυ της Τρίτης ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ποινικές διώξεις για τα μέλη του πληρώματος Blue Horizon

Στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - που είναι κακούργημα. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

O καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι ισόβια.