ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Επηρεάζονται οι σχέσεις μας με την Αλβανία από την προφυλάκιση Μπελέρη

Μητσοτάκης: Επηρεάζονται οι σχέσεις μας με την Αλβανία από την προφυλάκιση Μπελέρη

Για το θέμα της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός όχι μόνο της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, αλλά ότι ακόμα και σήμερα η Αλβανία του αρνείται τη δυνατότητα έστω και μέσα από τη φυλακή να ορκιστεί δήμαρχος», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ αναφορικά με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός, σχολίασε στη συνέχεια: «Αποτελεί μία διοικητική απόφαση, δεν υπεισέρχομαι της αλβανικής δικαιοσύνης. Η στέρηση δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος ο Φρέντη Μπελέρης, αποτελεί παραβίαση των κανόνων κράτους δικαίου, προκαλεί προβλήματα στις διμερής μας σχέσεις και στην προσπάθεια της Αλβανίας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, πρέπει να αισθάνεται ότι στο πρόσωπο της Ελλάδας έχει έναν σύμμαχο για τα αυτονόητα. Είτε μιλάμε για περιουσιακά, είτε μιλάμε για ισότητα στη συμμετοχή στην πολιτική δραστηριότητα της Αλβανίας.

Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να βρεθεί λύση. Δεν θα σταματήσω να εγείρω το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και απευθείας στον πρόεδρο Ράμα όταν θα τον συναντήσω ξανά».