ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο – Αγωνία για τη συγκομιδή μήλων

Κακοκαιρία Daniel: Κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο – Αγωνία για τη συγκομιδή μήλων

Ο Βόλος και τα χωριά του Πηλίου χτυπήθηκαν πρώτα από την φονική κακοκαιρία. Οι καταστροφές που άφησε πίσω της, είναι ανυπολόγιστες.

Ο Λευτέρης και ο Παναγιώτης τσαπίζουν το βουνό για να ανοίξουν πέρασμα. Η βίαιη καταιγίδα προκάλεσε κατολίσθηση μέσα στο κτήμα τους. Η μισή σοδειά καταστράφηκε.

Αποκομμένη η Ζαγορά, από τα γύρω χωριά αλλά και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί, η πρόσβαση στα χωράφια αδύνατη. Τα μήλα σαπίζουν στα δέντρα.

Μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει ήδη καταστραφεί από την κακοκαιρία, όμως οι παραγωγοί δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις απώλειες, αφού δεν έχουν πρόσβαση στα χωράφια.

Το σχέδιο για να σωθεί… η Αθήνα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», η κλιματική κρίση έχει κινητοποιήσει το υπουργείο υποδομών που αναζητά λύσεις για να προστατευτεί η Αθήνα, στην οποία κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Έτσι, βγήκε από τα συρτάρια παλαιότερη μελέτη για την κατασκευή λίμνης ανάσχεσης των ομβρύων υδάτων στη Μεταμόρφωση, στο σημείο που η εθνική οδός τέμνει την Αττική οδό. Σύμφωνα με την μελέτη, η δημιουργία της τεχνητής λίμνης θα αποθηκεύει για λίγες ώρες τα πλημμυρικά ύδατα και με την ύπαρξη φράγματος θα διοχετεύεται το νερό σταδιακά στον Κηφισό, ώστε να αποσοβείται ο κίνδυνος υπέρβασης της στάθμης του.