ΕΛΛΑΔΑ

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Πώς έγινε το ατύχημα

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Πώς έγινε το ατύχημα

Αποτέλεσμα της διαρροής αμμωνίας να ανασυρθεί ημιλιπόθυμος ένας άνδρας, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Μεγάλη επιχείρηση οργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να αντιμετωπιστεί η διαρροή αμμωνίας, από κύκλωμα ψύξης, σε χώρο επιχείρησης επί της Λεωφόρου Κηφισού.

Αποτέλεσμα ήταν να ανασυρθεί ημιλιπόθυμος ένας άνδρας, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή του και έτσι εκείνος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από έντονη δύσπνοια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φέρεται να πρόκειται για εργατικό ατύχημα και όλα ξεκίνησαν από πρόβλημα στο σύστημα ψύξης. Υπάρχουν ακόμη αναφορές για τέσσερις προσαγωγές, με τον υπεύθυνο ασφαλείας της επιχείρησης, τον γενικό υπεύθυνο της εταιρείας και άλλους δύο να φέρεται να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη.

Πώς συνέβη το ατύχημα στου Ρέντη

Ο άνδρας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετέθη αρχικά στην οσμή που δημιουργήθηκε και πήγε στο επίμαχο σημείο, στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης, για να ελέγξει τι συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι τα εργοστάσια χρησιμοποιούν την αμμωνία για βαθιά κατάψυξη στα ψυγεία τους. Η χρήση της είναι νόμιμη, παρ' ότι τα καινούρια χρησιμοποιούν φρέον, που είναι υγρό υπό πίεση και όταν απελευθερωθεί, μετατρέπεται σε αέριο, ενώ θεωρείται πολύ τοξικό.