ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Σέλας: Ο Αριστοτέλης είχε καταγράψει το «αιματώδες» φαινόμενο σε έργο του!

Βόρειο Σέλας: Ο Αριστοτέλης είχε καταγράψει το «αιματώδες» φαινόμενο σε έργο του!

Ο Αριστοτέλης είχε καταγράψει το «αιματώδες» Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα μέσα από το έργο του «Μετεωρολογικά» το 350 π.Χ.

Φαίνεται δέ ποτε συνιστάμενα νύκτωρ αιθρίας ούσης πολλά φάσματα εν τω ουρανώ, οίον χάσματα τε και βόθυνοι και αιματώδη χρώματα

«Μερικές φορές μια αίθρια νύχτα βλέπουμε μια ποικιλία φαινομένων στον ουρανό: «χάσματα», «τάφρους» και αιματώδη κόκκινα χρώματα», γράφει στο έργο του Μετεωρολογικά ο Αριστοτέλης το 350 π.Χ.

Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε καταγράψει το φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος στην Ελλάδα, αφού μιλάει για κόκκινα χρώματα σε έναν καθαρό ουρανό, όπως συνέβη και το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στη Βόρεια Ελλάδα.

«Για μένα το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο είτε Ελλάδα είτε Σκανδιναβία είναι ότι το περιγράφει ο Αριστοτέλης στο βιβλίο τα Μετεωρολογικά, το αναφέρει ξεκάθαρα, το οποίο περιγράφει τα αιματώδη χρώματα του ουρανού μια μέρα που δεν υπάρχουν σύννεφα», λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr

Το Βόρειο Σέλας έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια

Ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όπως είναι ήδη γνωστό εμφανίζεται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όπως τον βόρειο πόλο και Σκανδιναβία, ενώ στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί κάποιες φορές.

«Τελευταία φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 2003, το είχε καταγράψει κάποιος αστροφωτογράφος από την Εύβοια. Πιθανόν να είχε εμφανιστεί και το 2001. Αναφορές ότι είχε φανεί στη χώρα έγιναν και το 1940 και το 1870. Τα τελευταία 150 χρόνια έχει εμφανιστεί περίπου 10 με 12 φορές», αποκάλυψε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μάλιστα το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχει ατμόσφαιρα.