ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα Σάββατο - Η πρόγνωση για την Κυριακή

kakokeria

Καιρός: Τα φαινόμενα,  θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. 

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν σήμερα αλλά και αύριο Κυριακή με τους μετεωρολόγους να αναμένουν, σε αρκετά μέρη της χώρας έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τα φαινόμενα, όμως, θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Στα πελάγη, οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Α.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σάββατο (11/11)

  1. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  2. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.
  3. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12/11) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Κυριακή (12/11)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που από το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.