ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου γυναίκα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου γυναίκα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Τρία σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πήδηξαν στην διπλανή αυλή σπιτιού και επιτέθηκαν άγρια στην 50χρονη ένοικο με θανάσιμα αποτελέσματα

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου σε περιοχή της Νεοχωρούδας στη Θεσσαλονίκη, όταν τρία σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πήδηξαν στην διπλανή αυλή σπιτιού και επιτέθηκαν άγρια στην 50χρονη ένοικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε στα τραύματά της.

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο δεν παρέλαβε την 50χρονη, καθώς είχε ήδη καταλήξει.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη των σκυλιών, ο οποίος αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου. Τις έρευνες για τον αποτρόπαιο θάνατο της 50χρονης έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Στιγμές τρόμου για 12χρονο στον Αλμυρό – Δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ένα 12χρονο άτυχο παιδί, έξω από το σπίτι του στον Αλμυρό.

Tα ουρλιαχτά του 12χρονου ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά, με τον πατέρα του παιδιού να σπεύδει να το βοηθήσει και να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο 12χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρει τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα από την επίθεση των αδέσποτων σκύλων!

Όπως αναφέρει to taxydromos.gr ο 12χρονος μαθητής του δημοτικού βγήκε για να παίξει. Μόλις άνοιξε όμως την εξώπορτα του σπιτιού του, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Αλμυρού, βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα αδέσποτα, τα οποία του επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να του σκίζουν τη φόρμα, με το παιδί σε κατάσταση σοκ να κλαίει και να καλεί σε βοήθεια. Για καλή του τύχη ο πατέρας του βρισκόταν στην αυλή. Αμέσως έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Απομάκρυνε τα αγριεμένα σκυλιά, πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Μαζί με τη σύζυγό του μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Είχε αμυχές στα πόδια και το κεφάλι. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν τα αδέσποτα να τον δαγκώσουν. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ο μικρούλης αναχώρησε με τους γονείς του για το σπίτι του.

Το παιδί ακόμη και χθες ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο τρόμος έχει «φωλιάσει» στην ψυχούλα του, ανέφερε η μητέρα του.

Χθες το απόγευμα οι γονείς του μετέβησαν στο ΑΤ Αλμυρού, όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του δήμου, με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αλμυρού το πρόβλημα των αδέσποτων είναι ιδιαίτερα οξύ, με την απερχόμενη δημοτική αρχή Χατζηκυριάκου να έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο ζήτημα της διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τα αδέσποτα στον δήμο Αλμυρού έχουν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος για μικρούς και μεγάλους, ενώ αρκετές φορές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας έχουν κληθεί να περιθάλψουν άτομα κάθε ηλικίας, τα οποία τραυματίστηκαν από επιθέσεις τετράποδων.