ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του πρώην συζύγου της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο Στέργιος Κουτσουβάλογλου, μιλώντας στο Μega ανέφερε ότι ουσιαστικά η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε στην αγκαλιά του μεγάλου της γιου Δημήτρη. «Τα παιδιά ήταν στο σπίτι και δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε γίνει. Τα πήρα τηλέφωνο, τους ενημέρωσα και βγήκαν έξω» είπε ο κ. Στέργιος Κουτσουβάλογλου και πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος γιος της την κράταγε στην αγκαλιά του και τα χέρια του ήταν μέσα στα αίματα...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσουβάλογλου ανέφερε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της και απέρριψε τον ισχυρισμό του δικηγόρου του ιδιοκτήτη ότι τα σκυλιά ήταν ήρεμα. «Όλοι φοβούνταν, όλοι ήξεραν. Ήμερα σκυλιά δεν κάνουν επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την μαρτυρία του:

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκύλων

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών ανέφερε μιλώντας στο Mega: «Είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της Ελισάβετ, τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη, έχει περίφραξη ύψους 2 μέτρων».

«Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Ο εισαγγελέας άλλαξε την κατηγορία για τον 37χρονο από ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται πια για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πάνω από 50 δαγκωματιές στο σώμα της 50χρονης

Σοκάρουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό της 50χρονης που κατασπάραξαν τρία σκυλιά, στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όπως αναφέρει το ThessToday, η μητέρα δύο παιδιών έφερε πάνω από 50 τραύματα στο κορμί της, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια.

Σπανίως συναντούν τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά, αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα δύο παιδιών με πλούσιο κοινωνικό έργο δέχθηκε την επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή της κατοικίας της. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδεχόμενο δόλο, ενώ έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη.

Το χρονικό

Η 50χρονη το μεσημέρι της Κυριακής φρόντιζε τα φυτά της. Έκοβε κλαδιά όταν οι τρεις σκύλοι του γείτονά της μπήκαν από την κεντρική εξώπορτα της αυλής της και άρχισαν να την κατασπαράζουν.

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης 50χρονης ξεσπάει. Ήταν από τους πρώτους που έμαθαν για το τραγικό γεγονός.

«Ήρθα την είδα νεκρή, μπήκαν σκυλιά μέσα και την κατασπάραξαν, την σκότωσαν, επί τόπου, ούτε νοσοκομείο πήγε, δεν πρόλαβε τίποτα».

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα σαγόνια τους αλλά ήταν μάταιος κόπος. Γείτονες άκουσαν την φασαρία και ένας κυνηγός βγήκε με καραμπίνα για να τρομάξει τα ζώα.

«Ο κύριος δίπλα είναι κυνηγός, βγήκε με καραμπίνες να τα απομακρύνει από πάνω της και ο σύζυγός μου ήταν αυτός που προσπάθησε να τη βοηθήσει με πρώτες βοήθειες, πήρε το ΕΚΑΒ».

«Είδε μία κυρία λιπόθυμη, κατασπαραγμένη».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας δήλωσε: «Τραγική ειρωνεία, ήταν και ο κηπουρός εδώ, δούλευαν τα αλυσοπρίονα και είναι και κωφάλαλος».

Ασθενοφόρα και διασώστες έφτασαν άμεσα, αλλά η 50χρονη είχε δαγκωθεί από τα σκυλιά με τόσο βάναυσο τρόπο που δεν τα κατάφερε. Κατέληξε στην αγκαλιά των παιδιών της.

«Τα παιδιά ήταν μέσα, βγήκαν έξω και την είχαν αγκαλιά και ξεψύχησε στα χέρια τους».

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων ισχυρίζεται πως τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα, ωστόσο έσκαψαν στο χώμα σε σημείο που εκείνος δεν είχε δει και βγήκαν κάτω από τον φράχτη.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησαν με την 3χρονη κόρη τους από Λιχτενστάιν με ποδήλατα, έκαναν στάση στην Κρήτη

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών

Κρήτη: Αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια - Δεν ανταποκρίθηκε στην ένεση αδρεναλίνης