ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ξεκίνησαν τα πρώτα μπλόκα - 200 τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ξεκίνησαν τα πρώτα μπλόκα - 200 τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού δεν μπορούν να κάνουν καμία εργασία στις πλημμυρισμένες εκτάσεις μετά τις πλημμύρες του Danniel - 200 τρακτέρ βρίσκονται ήδη παραταγμένα στον Πλατύκαμπο - Τι λέει στο Newsbomb.gr για το μέλλον των κινητοποιήσεων ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητώντας να δοθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από την καταστροφική κακοκαιρία του Daniel, αφού μέχρι στιγμής έχουν λάβει τις προκαταβολές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στον Πλατύκαμπο με 200 τρακτέρ και περιμένουμε και άλλα. Σήμερα θα κάνουμε συνέλευση για να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες και τα αιτήματά μας φέτος έχουν να κάνουν μόνο με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας θα πρέπει να παρθούν μέτρα με άμεσο χρονοδιάγραμμα για να αποστραγγιστούν τα νερά ώστε να παραμείνει ο θεσσαλικός Κάμπος… Κάμπος και όχι λιμνοθάλασσα, να υπάρξει αναπλήρωση του εισοδήματος και να δοθούν αποζημιώσεις με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί».

O κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μίλησε στο Newsbomb.gr.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα παρακάρλια χωριά των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, όπου πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ακόμα σκεπασμένες μ νερό και οι αγρότες δεν ξέρουν πότε και πως θα μπορέσουν να αρχίσουν πάλι να καλλιεργούν.

Επιπλέον κινητοποιήσεις γίνονται στον Βόλο, στην Καρδίτσα στον Ε65, στην Ελασσόνα και στην Όσσα στον Δήμο Τεμπών.