ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η Δυτική Μακεδονία- Χιόνια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, απροσπέλαστοι οι δρόμοι

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η Δυτική Μακεδονία- Χιόνια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, απροσπέλαστοι οι δρόμοι

Καιρός: Ο Χειμώνας «δείχνει τα δόντια του» - Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία με την τις εκεί πόλεις να «ντύνονται» στα λευκά.

Οι εικόνες από Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώριναεπιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για προβλήματα.

Στην Κοζάνη, στο ύψος του Μαυροδεντρίου η χιονόπτωση από νωρίς το πρωί σήμερα ήταν πυκνή.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται και στην Φλώρινα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Στα λευκά «ντύθηκε» και το υπέροχο Νυμφαίο Φλώρινας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, για σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, προβλέπονται βροχές στα ανατολικά τμήματα, καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, έως το απόγευμα περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν από την έγκυο τα 80 ευρώ που είχε - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Καλλιακμάνης: «Ωχριά μπροστά στον Αναγνωστόπουλο ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου»

Ελαιόλαδο: Γιατί «πέταξε» στα 17 ευρώ/ λίτρο η τιμή του - Οι εδικοί εξηγούν