ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα με συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας στις 14:00 και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Στο συλλαλητήριο καλούν η Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς, κοινότητες μεταναστών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται πως «Ο πόλεμος κλιμακώνεται και απειλεί να τραβήξει στη δίνη του όλη την Μέση Ανατολή».

Μεταξύ άλλων σημειώνεται πως: «Τα θύματα ξεπερνάνε τις 22.000 στην συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν».

«Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην “παιδεία των starts-ups” που αντιγράφει η κυβέρνηση από το «σύμμαχο Ισραήλ» χρειάζεται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 13 Γενάρη».

Η κινητοποίηση εντάσσεται σε διεθνή κύκλο κινητοποιήσεων για το Παλαιστινιακό.