ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκάλεσε νέες φθορές στο κουφάρι του πλοίου «Παναγιώτης», που έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες

Κινδυνεύει να εξαφανιστεί το ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης τουριστικών σκαφών, Διονύσης Γιατράς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει: «Πριν από λίγες μέρες είχαμε πάρα πολύ άσχημο καιρό, τεράστια κύματα, που χτύπησαν τον "Παναγιώτη" και του αφαίρεσαν κάποια κομμάτια στη μέση».

Το πολυφωτογραφημένο και διάσημο ναυάγιο της Ζακύνθου κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκάλεσε νέες φθορές στο κουφάρι του πλοίου «Παναγιώτης», που έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες. «Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι έχει μικρύνει η απόσταση. Χρειαζόμαστε μόνο 15 μέτρα για να φτάσουμε στο καραβάκι. Αυτή η απόσταση ήταν 50 μέτρα και δεν το χτυπούσε η θάλασσα με βιαιότητα. Τώρα με τον παραμικρό κυματισμό το χτυπάει και το καταστρέφει», συνεχίζει ο ιδιοκτήτης τουριστικών σκαφών.

«Δεν έχει γίνει τόσα χρόνια συντήρηση στο κουφάρι του πλοίου, γιατί το ναυάγιο συνέβη εδώ και 41 χρόνια», συμπληρώνει ο τουριστικός πράκτορας, Γ. Φιλλιποπολίτης.

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ