ΕΛΛΑΔΑ

Αμβρόσιος: Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ο γαμός των ομοφυλοφίλων είναι ανηθικότις

Αμβρόσιος: Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ο γαμός των ομοφυλοφίλων είναι ανηθικότις
Φωτ.: Eurokinissi

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο 

Σε παρέμβαση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προχώρησε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ευθέως για ψηφοθηρία.

«Ο πρωθυπουργός ψεύδεται. Πάνε να αλλάξουν τη μορφή της κοινωνίας. Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν είναι γάμος, είναι ανηθικότις, το Σύνταγμα λέει να τηρεί το Ευαγγέλιο και την ορθόδοξη πίστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος.

«Εξοχότατε και ασεβέσαστε πρωθυπουργέ» ξεκινάει η επιστολή του Ιεράρχη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ψεύ-δε-ται. Δεν είναι θέμα, λέει της Εκκλησίας, είναι της Πολιτείας. Η χριστιανική ηθική είναι θέμα της Εκκλησίας είναι της Πολιτείας. Δηλαδή από τη στιγμή που ένας κλέβει, και δεν κλέβει την Εκκλησία, δεν είναι κλοπή; Είναι ανηθικότις. Ο γάμος τον ομοφυλοφίλων δεν είναι γάμος, είναι ανηθικότις. Όταν ο πρωθυπουργός ορκίζεται στο Σύνταγμα και το Σύνταγμα λέει τηρεί το Ευαγγέλιο και την ορθόδοξη πίστη, αυτά είναι απαράδεκτα. Είναι μη φυσική κατάσταση», ανέφερε.

«Τα κάνει όλα για να έχει ψήφους. Πάνε να αλλάξουν την μορφή της κοινωνίας. Μας παραδίδουν στο διάβολο, στην αμαρτία. Η ένωσις ανδρός και γυναικός γίνεται με ευχή της Εκκλησίας, με το μυστήριο της Εκκλησίας που λέγεται γάμος», είπε ακόμη ο Αμβρόσιος.

«Δεν θα μπορέσω να δώσω, απαγορεύεται, ζουν στην αμαρτία», απάντησε ακόμη όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ζητήσει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να λάβει τη Θεία Κοινωνία.