ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έριξαν άχυρα και κοπριά στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (pics-vid)

Αγρότες: Έριξαν άχυρα και κοπριά στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (pics-vid)
kozanimedia.gr

Αγροτικά μπλόκαΟι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Άχυρα και…κοπριά έριξαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι στήνουν πλέον το “μπλόκο” με τα 40 περίπου τρακτέρ τους στη ΖΕΠ.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται - σύμφωνα με το kozanimedia.gr για αδιαφορία στα αιτήματά τους από την πλευρά της κυβέρνησης.

Πρόσκληση για συνάντηση στο Μαξίμου με «κόκκινες γραμμές»

Μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο, έστειλε ο Πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία τακτική ανασκόπηση που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε το κόστος της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», σημείωσε μεταξύ άλλων. Επιβεβαιώνει τη συνάντηση της Τρίτης με εκπροσώπους των αγροτών, ωστόσο διαμηνύει πως αυτή θα γίνει με ανοιχτούς δρόμους.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες μιλώντας στο Newsbomb.gr θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος συνάντησης αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και συμπληρώνουν ότι δεν έχει φύγει από το τραπέζι η κάθοδος στην Αθήνα.

Για τα επόμενα βήματα των αγροτών μίλησε στο Newsbomb.gr ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.


Σύμφωνα με τον ίδιο: «Προφανώς για να θέλει να μας συναντήσει ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κάτι, αφού είχαμε πει ότι θέλουμε την συνάντηση εφόσον η κυβέρνηση θέλει να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα που έχουμε θέσει».

Και πρόσθεσε: «Μετά τη συνάντηση θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας στα μπλόκα και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα πέσει ξανά στο τραπέζι η κάθοδος στην Αθήνα. Η απόφαση έχει παρθεί».

Κλειστή έως τις 20:00 το βράδυ η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων

Σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών θα προχωρήσουν αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, εδώ και λίγη ώρα αγρότες και μελισσοκόμοι με τρακτέρ απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από την έναρξη των κινητοποιήσεων, σήμερα θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 8ωρο αποκλεισμό του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο έως τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

Παράλληλα, αγρότες της Χαλκιδικής μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.

Γρεβενά: Αγρότες του μπλόκου έδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην Κεραμέως

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους έδωσαν στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών, κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της ΝΔ Γρεβενών.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την συνολική οικονομική και κοινωνική στήριξη της ΠΕ Γρεβενών η οποία, όπως επεσήμαναν, «φθίνει δημογραφικά, ερημώνει πληθυσμιακά και όσο περνά ο καιρός πτωχαίνει οικονομικά».

Οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ.

Η κ. Κεραμέως υποσχέθηκε ότι «θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής» και υπενθύμισε ότι «εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου» ενώ τόνισε ότι «υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

Σχετικές ειδήσεις