ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν κόντρες «πιάνοντας» τα 292 χιλιόμετρα - Τους πρόδωσαν τα τρομακτικά βίντεο που ανάρτησαν

Έκαναν κόντρες «πιάνοντας» τα 292 χιλιόμετρα - Τους πρόδωσαν τα τρομακτικά βίντεο που ανάρτησαν

Έκαναν κόντρες στην παραλιακή Αθηνών - Σουνίου

Δύο βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, αποτέλεσαν την αιτία να ξεκινήσει συντονισμένη έρευνα, οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και να δημιουργηθεί δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων. Σε αυτά, φαίνονται δύο ασυνείδητοι οδηγοί, να οδηγούν με ταχύτητες έως και 292 χλμ την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα βίντεο τραβήχθηκαν από τους οδηγούς, οι οποίοι κρατώντας το κινητό στο χέρι τους, αναπτύσουν ακραίες ταχύτητες, κάνοντας κόντρες στην παραλιακή Αθηνών - Σουνίου. Με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα εντοπίστηκαν στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων, ενώ υψηλές ταχύτητες καταγράφηκαν και σε άλλους πολυσύχναστους δρόμους του λεκανοπεδίου και ευρύτερα.

Τα βίντεο που θέλησαν να μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, για κακή τους τύχη έφτασαν στα χέρια των Αρχών. Έτσι, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, μετά από επιστάμενες έρευνες, ταυτοποίησαν τα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητά τους και εντόπισαν τους δύο οδηγούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατ’ εξακολούθηση παράβαση του άρθρου 290Α Ποινικού Κώδικα για επικίνδυνη οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, χρήση κινητού τηλεφώνου.

Το πιο τρομακτικό είναι πως οι ασυνειδήτοι αυτοί οδηγοί, έθεταν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους, ενώ έσπευαν να δημοσιοποιούν τα «επιτεύγματα» τους.