ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στο Νοσοκομείο Βόλου ο ιατρός Χαυτούρας που βρισκόταν σε αργία λόγω της υπόθεσης Τεμπών

Επιστρέφει στο Νοσοκομείο Βόλου ο ιατρός Χαυτούρας που βρισκόταν σε αργία λόγω της υπόθεσης  Τεμπών

Ο γιατρός έκανε προσφυγή για παραβίαση της αρχής της μεροληψίας στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση που τον έθετε σε αργία και το αίτημά του έγινε δεκτό

Ο νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία γιατί φέρεται να ενέκρινε την αναρρωτική άδεια που είχε λάβει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στην Θεσσαλία την επομένη ακριβώς μέρα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, επιστρέφει στα ιατρικά του καθήκοντα, ύστερα από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο γιατρός έκανε προσφυγή για παραβίαση της αρχής της μεροληψίας στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση που τον έθετε σε αργία και το αίτημά του έγινε δεκτό.

Ο κ. Χαυτούρας υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έδωσε αυτός την άδεια στον επιθεωρητή (που στο μεταξύ προφυλακίστηκε), αλλά άλλος γιατρός, ενώ κάνει λόγο για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που στήθηκε εναντίον του λόγω της δράσης του ως συνδικαλιστής (Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών) και πολιτικός (στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).