ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης - «Αν δεν την τραβούσαν, θα την σκότωνε»

Πύργος: Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης - «Αν δεν την τραβούσαν, θα την σκότωνε»

Μία 13χρονη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 14χρονη μαθήτρια στον Πύργο Ηλείας

Σοκάρει το βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ανήλικου κοριτσιού από μία μαθητρια δευτέρας γυμνασίου στον Πύργο Ηλείας.

Η 13χρονη κοπέλα φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει ενώ την δέρνει με μανία μία 14χρονη μέσα στη μέση του δρόμου μετά το σχόλασμα.

Η μητέρα του κοριτσιού που έπεσε θύμα της άγριας επίθεσης μίλησε στο MEGA για τα όσα της μετέφερε η κόρη της μετά από επίθεση.

«Αν δεν το είχανε τραβήξει το παιδί μου λέει μαμά θα με είχε σκοτώσει. Δηλαδή το βάραγε με μένος», περιέγραψε η μητέρα της ανήλικης.

Το κορίτσι με τη λευκή μπλούζα έχει πιάσει από τα μαλλιά την 13χρονη και την ρίχνει κάτω στο πεζοδρόμιο. Η νεαρή προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμυνθεί, όσο γύρω της την έχουν περικυκλώσει συμμαθητές που μένουν άπραγοι, όπως φαίνεται στο βίντεο.

«Φανταστείτε μία μάνα να βλέπει αυτό το βίντεο το παιδί της να το κοπανάνε, να το βαράνε και να είναι 200 παιδιά και να τραβάνε απλά ένα βίντεο», ενώ σύμφωνα με το 13χρονο κορίτσι, θύμα της επίθεσης, η παρεξήγηση είχε αρχίσει ένα 24ωρο νωρίτερα.

«Το προηγούμενο βράδυ της φασαρίας είχε δεχθεί κάποια μηνύματα στο κινητό της από την συγκεκριμένη κοπέλα. Της έλεγε ότι είχε πει σε κάποια άτομα η κόρη μου ότι θα την πλακώσει στο ξύλο. Το παιδί βέβαια της απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Ωστόσο η 14χρονη φαίνεται ότι δεν έμεινε σε αυτό, γιατί την προειδοποίησε ότι την επόμενη θα πληρώσει απο΄κοντα και περίμενε να σχολάσουν και όταν απομακρύνθηκαν λίγο από το σχολείο, βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί.

«Πλησιάζει τη δική μου την κόρη η άλλη μαθήτρια και της λέει: ”εσύ είσαι που είπες θα με πλάκωνες στο ξύλο;” Λέει το παιδί: ”εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο”. Άρχισε το παιδί να το κλωτσάει και να το χτυπάει».

Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται το μίσος με το οποίο η 14χρονη χτυπάει ανελέητα το 13χρονο κορίτσι, ενώ δύο ανήλικες μπαίουν στη μέση να τις χωρίσουν, αλλά ούτε και τότε φαίνεται να υποχωρεί η 14χρονη, που κάνει για λίγο πίσω και ξανα παίρνει φόρα με τις ανήλικες να την κρατάνε και τότε πέφτει κάτω.

«Πήγαμε νοσοκομείο, ευτυχώς το παιδί δεν έχει χτυπήσει, γιατί το χτύπαγε άτσαλα. Το έσπρωξε κάτω, το τράβηξε από τα μαλλιά, το έσπρωξε στο πεζοδρόμιο, η πρώτη κλωτσιά ήταν στο στέρνο που του έκοψε την ανάσα του παιδιού».

Η μητέρα έπαθε σοκ όταν είδε το παιδί της χτυπημένο, ενώ όταν είδε το βιντεο προχώρησε σε μήνυση. «Ήταν προμελετημένο, γιατί δεν μπορεί ξαφνικά μέσα σε έναν καυγά να τραβάνε βίντεο από την αρχή. Το είχε πει και η ίδια η κοπέλα στο μήνυμα ότι "αύριο θα γίνει χαμός"».

Η 13χρονη είναι ακόμα τρομοκρατημένη και φοβάται να βγει από το σπίτι της, και παρόλο που δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά περιμένει την παραδειγματική τιμωρία της 14χρονης.

«Δεν θέλω να μεγαλώσω έτσι το παιδί μου»

Η μητέρα του θύματος περιγράφει στο MEGA:

«Πήγα το παιδί στο σχολείο σήμερα για να μην μείνει και άλλο στο σπίτι. Πήγα και σε ειδικούς. Το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Την αιτία δεν την έχουμε καταλάβει ακόμα. Εμπλέκονται και τρίτα άτομα που έχουν συκοφαντήσει το παιδί. Είπαν στην άλλη μαθήτρια πως η κόρη μου ήθελε να την πλακώσει και το παιδί προσπαθούσε να εξηγήσει πως δεν είχε πει κάτι τέτοιο ποτέ. Η κοπέλα δεν την πίστεψε και το ξύλο ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη αλλά επειδή είχαν 7ωρο το μετέφεραν για την Πέμπτη. Μία φίλη της κόρης μου πήγε να βοηθήσει και την κρατούσανε για να μην τους σταματήσει ώστε να τραβήξουν το βίντεο. Εμένα μου το έστειλαν στο κινητό, όπου περιλάμβανε και το τραγούδι. Το ‘’Κελί 33’’. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό και να δούμε πώς θα σώσουμε τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά με τη βία για να μπορέσουν να προστατευτούν. Δεν είναι λύση αυτό. Εγώ δεν θέλω να το μεγαλώσω έτσι το παιδί μου».

«Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου»

Ο πατέρας της 14χρονης που επιτέθηκε στην ανήλικη μίλησε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό και είπε: «Είμαστε κατά της βίας. Η φασαρία που ισχυρίζεται η κυρία δεν είχε κανονιστεί. Η φασαρία ξεκίνησε από μηνύματα που έστελνε η κόρη της στην κόρη μου. Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου. Την κόρη μου την έχω μεγαλώσει με παιδεία και δεν της έχουμε μάθει να χτυπάει. Η κόρη μου πήρε την τιμωρία από τους γονείς της και από το σχολείο».