ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Προκλητικές οι εξηγήσεις του αστυνομικού για «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Άγιοι Ανάργυροι: Προκλητικές οι εξηγήσεις του αστυνομικού για «το περιπολικό δεν είναι ταξί»
Το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έξω από το οποίο έλαβε χώρα η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής

Η ΕΛΑΣ αποφάσισε να πάρει «κεφάλια» μία μέρα μετά, αφού το ηχητικό ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας

«Ερήμην του λόγου. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβα πως ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε, αλλά πως (ο 39χρονος δράστης) βρισκόταν στο σπίτι της». Μ' αυτά τα λόγια φέρεται να δικαιολογήθηκε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην τηλεφωνική κλήση της άτυχης 28χρονης, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Α/Τ των Αγίων Αναργύρων.

Πρόκειται για τον αστυνομικό, ο οποίος είπε στην 28χρονη Κυριακή πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Μία φράση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στο ηχητικό ντοκουμέντο προκαλώντας την οργή τόσο της κοινωνίας όσο και της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε «καρατομήσεις» στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ απέπεμψε την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος. Παράλληλα, αντικαταστάθηκε και ο διοικητής του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, εντύπωση προκάλεσε η ψυχρή στάση του αστυνομικού την ώρα που η 28χρονη ζητούσε βοήθεια. Δεν έδωσε καμία απολύτως συμβουλή σε μία νεαρή γυναίκα που του γνωστοποιούσε ότι ήταν σε κίνδυνο. Απλώς διεκπεραίωνε...

Να σημειωθεί πως όλοι εξετάζονται ενώ ο σχετικός φάκελος θα σταλεί την Παρασκευή στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως το ηχητικό ντοκουμέντο ήταν στα χέρια της αστυνομία από χθες, ωστόσο αποφάσισε να πάρει «κεφάλια» σήμερα, όταν αυτό βγήκε στη δημοσιότητα. Κάτι που, σύμφωνα με το STAR, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ακόμη και τώρα.

Σχετικές ειδήσεις